Nordiska museet bjuder in barnen till magisk dag 26 mars
Hem EFTER PLUGGET Nordiska museet bjuder nu in barnen till magisk dag 26 mars

Nordiska museet bjuder nu in barnen till magisk dag 26 mars

Publicerat av: Redaktionen

Nordiska museet fyller 150 år och firar hela 2023 med att blicka framåt och bakåt i tiden.

Söndagen den 26 mars är det barnens stora 150-årskalas.

Barnens magiska dag bjuder på spådomskonst och programledaren Erik Ekstrand testar lifehacks från förr ur museets hemligaste arkiv.

– Den här dagen firar vi museet genom att resa 150 år bakåt i tiden. Utöver spådomskonst och lifehacks med Erik Ekstrand från folk förr i tiden kan du prova på livet som barn på en bondgård på 1890-talet. Eller kliva rakt in i barnens historia genom en magisk portal i prisbelönta Tidsvalvet. Allt kan hända och allt är på riktigt i ett museum där magi uppstår och tiden är bakochfram, säger Lena Bergqvist, publik producent på Nordiska museet.

Program för Barnens magiska dag 26 mars kl 11–16

Programmet är baserat på verkliga arkivhandlingar och berättelser i Nordiska museets kulturhistoriska samlingar. Medverkande är Erik Ekstrand (programledare SVT, SR ), Tuvalisa Rangström (författare och skådespelare) och Nordiska museets egen arkivarie Marie Steinrud.

 • Nordiska museet bjuder in barnen till magisk dag 26 mars

  Erik Ekstrand testar hemliga knep från förr och Tuvalisa Rangström visar hur man kan spå framtiden med pendel. Foto: Peter Segemark, Nordiska museet.

  Lifehacks från förritiden
  Erik Ekstrand testar knep nedskrivna gamla knep och lifehacks som Marie hämtat från det allra hemligaste arkivet. Funkar de fortfarande?

 • Spådomskonst
  Tuvalisa Rangström berättar om att spå i teblad och visar hur man gör en egen pendel att spå framtiden med. Alla barn som vill kan göra en egen pendel och spå sig hos Tuva-Lisa.
 • Familjevisning: Tidernas godaste mat
  Nordiska museet fyller 150 år och det är dags att önska födelsedagsmiddag. Men vilken är tidernas godaste mat? Tillsammans med museets historieberättare får barnen besöka århundradenas festbord och sätta ihop menyn.
 • Öppet hus i Tidsvalvet
  Hur såg en vanlig dag ut för barnen på 1880-talet, 1940-talet eller 1980-talet? Genom en magisk portal i Tidsvalvet kliver besökaren rakt in i barnens egen historia. Museet slussar in lagom många barn och vuxna åt gången till denna interaktiva, prisbelönta utställning för alla från 8 år.
 • Öppet hus i Lekstugan
  Här får barnen leka sig igenom de sysslor de skulle ha haft om de varit barn på landet på 1890-talet. Museet slussar in lagom många barn och vuxna åt gången som får klä sig till piga eller dräng i en bondgårdsvärld.
 • En tidsdeckare på uppdrag i ett gåtfullt museum
  Vad händer egentligen på museet på nätterna? Varenda morgon är en marsipanfigur stulen ur sin monter! Med en speciell spårkarta kan barnen sköta spaningsarbetet som löser mysteriet med museets marsipantjuv.

Biljetter och praktiskt

För att besöka Barnens magiska dag den 26 mars behövs en biljett som kan förköpas på nordiskamuseet.se.
Vuxen betalar ordinarie entré på 150 kronor och barn 2-19 år betalar 75 kronor.
Programmet pågår kl 11-16 men Nordiska museet är öppet kl 10-17.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>