De högsta examensgraden någonsin på Öresundsgymnasiet 
Hem KOMMUNER Den högsta examensgraden någonsin på Öresundsgymnasiet 

Den högsta examensgraden någonsin på Öresundsgymnasiet 

Publicerat av: Redaktionen

Statistik från Skolverket visar att drygt 90 procent av eleverna på Öresundsgymnasiet tog examen vid terminsslutet 2022.

Det är den högsta andelen någonsin sedan Skolverket började mäta examensgrad på skolan. 2018 var andelen 78 procent. 

Öresundsgymnasiet startade i Landskrona 2017 och har sedan dess haft en positiv utveckling i både söktryck och skolresultat. Nyligen kom nyheten att totalt 13 procent fler elever än förra året sökt till Öresundsgymnasiet i första sökomgången. 

Stor förbättring sedan 2018

De högsta examensgraden någonsin på Öresundsgymnasiet 

Öresundsgymnasiet i Landskrona. Foto: Monika Torkar

Nu har Skolverket släppt statistik över examensgraden för de elever som tog studenten vårterminen 2022. Den visar att drygt 90 procent tog examen, vilket är en rejäl förbättring jämfört med 2018 då 78 procent tog examen. För att ta examen måste eleven ha minst betyget E i 2250 av totalt 2500 poäng.

– Vi är väldigt stolta över att elevernas resultat förbättras för varje år. Det är kunskapsfokus, trygghet och hårt arbete hos både elever och personal som ligger bakom den positiva utvecklingen, säger Linda Klang, rektor på Öresundsgymnasiet. 

Genomsnittsbetyget har också ökat

Förutom att fler tar examen, har även elevernas genomsnittliga betygspoäng ökat.

– Alla engagerade lärare och hårt arbetande elever ska vara stolta över hur långt de kommit, men vi får inte stanna nu. Vår gymnasieskola ska fortsätta att utvecklas och bli ännu bättre, säger Ervisa Dani (L), utbildningsnämndens ordförande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>