Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Stockholms största gymnasium invigs

Stockholms största gymnasium invigs

Publicerat av: Redaktionen

Onsdag den 22 augusti är det dags för invigning av Anna Whitlocks gymnasium – Stockholms stads största och nyaste gymnasium.

De fyra hus som tillsammans utgör den nya skolan på Hantverkargatan, nära Stockholms stadshus, har renoverats för att möta stadens växande elevkullar.

Stockholms största gymnasium invigs

– Vår nya skola har gjort succé redan innan den öppnades, genom att både antalet lärare som sökte de lediga tjänsterna och antalet ungdomar som sökte de nya elevplatserna slog alla rekord, säger Olle Burell (S), skolborgarråd tillika SISAB:s styrelseordförande.

Anna Whitlock blir Stockholms största gymnasium och kommer att kunna ta emot 2 200 elever. Byggnaden ligger strategiskt på Kungsholmen, där SISAB äger och förvaltar flera andra fastigheter.

– Vi är mycket stolta över att förvalta detta kunskapspalats och erbjuda stadens elever ändamålsenliga lokaler i Stockholms innerstad, säger Claes Magnusson, vd SISAB.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>