Hem NYHETER Nästan 27 000 anmälda till högskoleprovet på söndag

Nästan 27 000 anmälda till högskoleprovet på söndag

Publicerat av: Redaktionen

Totalt 26 614 personer är anmälda till höstens högskoleprov, som äger rum på söndag den 25 oktober.

Endast personer som saknar giltigt provresultat får skriva provet och det har funnits ett begränsat antal platser att anmäla sig till.

Nästan 27 000 anmälda till högskoleprovet på söndag

– Höstens begränsade högskoleprov genomförs den 25 oktober. Alla som ska skriva provet har i kallelsen fått information om vad de ska göra för att minska risken för smittspridning under provdagen.

UHR har skickat ut information till provanordnarna om vilka åtgärder de ska vidta för provgenomförandet.

Det är viktigt att varje provdeltagare tar sitt ansvar och följer smittskyddslagen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Peter Honeth, nationell samordnare för högskoleprovet.

Höstens prov genomförs med två begränsningar: endast personer utan giltigt provresultat får skriva provet och det har funnits maximalt 27 640 platser att anmäla sig till.

Begränsningarna har varit nödvändiga för att provet ska kunna genomföras på ett smittskyddssäkert sätt enligt regeringens beslut och är möjliga efter regeringens ändringar i högskoleförordningen.

Tips på förberedelser på Studera.nu

Högskoleprovet är ett urvalsprov som har betydelse om det är fler sökande än platser till en utbildning. På Studera.nu finns tips på förberedelser för den som ska skriva högskoleprovet och information om vad man bör tänka på under provdagen. En viktig sak som en del glömmer är att ta med giltig legitimation – den som saknar godkänd identitetshandling får inte skriva högskoleprovet.

  • UHR publicerar provfrågorna på Studera.nu den 26 oktober.
  • Facit läggs ut på Studera.nu den 28 oktober.
  • Provdeltagarna kan ta del av resultaten i månadsskiftet november-december.

Om smittspridningen av coronaviruset ökar markant regionalt eller lokalt kommer UHR i samråd med den regionala smittskyddsläkaren, Folkhälsomyndigheten och universitetet eller högskolan att fatta beslut om provet behöver ställas in på en eller flera provorter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>