Nackademin lanserar 10 nya yrkeshögskoleutbildningar inom IT, spelutveckling och samhällsbyggnad
Hem UTBILDNING Nackademin lanserar 10 nya yrkeshögskoleutbildningar

Nackademin lanserar 10 nya yrkeshögskoleutbildningar

Publicerat av: Redaktionen

Nackademin är stolta över att presentera 10 nya spännande yrkeshögskoleutbildningar inom IT, spelutveckling och samhällsbyggnad.

Utbildningarna är skräddarsydda i nära samarbete med näringslivet för att möta branschens aktuella behov och säkra framtidens kompetens inom dessa områden.

Stort behov inom cyber security, spelutveckling och AI
De nya yrkeshögskoleutbildningarna finns nu tillgängliga för intresseanmälan och omfattar yrkesroller inom data science, cyber security, spelprogrammering, AI och mycket mer. Alla Nackademins utbildningar är utformade i samarbete med ledande företag och organisationer inom respektive bransch för att säkerställa relevansen och kvaliteten i utbildningarna.

– Genom att samarbeta med branschens experter och aktörer kan vi säkerställa att våra studenter får den kompetens som krävs för en framgångsrik karriär inom dessa växande områden. Vi arbetar kontinuerligt för att tillgodose morgondagens behov och är glada att kunna öppna fler dörrar till alla blivande ingenjörer som vill göra karriär inom ett framtidsyrke!, säger Astrid Westfeldt Corneman, VD på Nackademin.

2 nya utbildningar inom spelutveckling
Två av de nya utbildningarna Nackademin lanserar är inom spelutveckling, Spelanimatör och Spelprogrammerare. Trots konkurrens från AI-verktyg ser branschen och Nackademin ett stort behov av yrkesrollen i framtiden.

Nackademin lanserar 10 nya yrkeshögskoleutbildningar inom IT, spelutveckling och samhällsbyggnad– I spelutvecklingsbranschen ser vi fortfarande ett stort behov av kreativa spelutvecklare, trots de snabba framstegen inom AI-verktyg. Det är människors unika förmåga att skapa berättelser, designa världar och ge liv åt nya idéer som fortfarande är oumbärlig för att skapa de mest minnesvärda och engagerande spelen, fortsätter Astrid Westfeldt Corneman på Nackademin

Vid beviljande från MYH blir Spelanimatör den första på högskoleingenjörsnivå i Sverige.

Skräddarsydda program i nära samarbete med branschen
Med dessa nya yrkeshögskoleutbildningar tar Nackademin ännu ett steg framåt i att erbjuda utbildningar som direkt kopplar till arbetsmarknadens krav och behov. Mikael Spuhl, CEO på 3D Interactive, sitter med i ledningsgruppen för utbildningarna Teknisk 3D artist och VR-utvecklare och ser ett stort behov av spelanimatörer i framtiden.

– Vi ser att behovet av spelanimatörer kommer växa de närmaste åren just för att fler av de större aktörerna som Apple, Google, Meta och Microsoft kommer fokusera mycket på immersiva områden där 3D-innehåll är nödvändigt inom AR/VR/MR. Om Apples nya planerade MR-headset håller det ryktena säger kommer det bli en stor boost inom immersiva medier som kommer kräva animerade innehåll. Hur AI kan underlätta för framtagning av animationer och 3D-innehåll kommer också ha en stor påverkan på yrkesrollen, vi ser det som positivt då det kommer underlätta att ta fram bra animerat innehåll vilket förhöjer kvalitén för våra immersiva produktioner, säger Mikael Spuhl, CEO 3D Interactive.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>