Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Ny rapport berättar om elevers tankar runt gymnasievalet

Ny rapport berättar om elevers tankar runt gymnasievalet

Publicerat av: Redaktionen

Eleverna och gymnasievalet

Den senaste Gymnasierapporten från Gymnasium.se fokuserar på elevernas tankar om gymnasievalet. Några saker som framkom i rapporten var:

  • Elever börjar leta information om gymnasiet redan i åk 7
  • 9 av 10 letar efter information om gymnasievalet på nätet
  • Elever anser att öppet hus är bästa sättet att få information om en skola

Ny rapport berättar om elevers tankar runt gymnasievalet

Gymnasierapporten släpps i samband med att de första gymnasieantagningarna under veckan öppnat upp för ansökningar. Nu när tusentals 15-åringar ska göra sina ansökningar under januari och februari är det såklart många frågor som cirkulerar i deras huvuden.

Vad tycker de egentligen om processen att välja gymnasium? Är det ett svårt val? Och hur letar de efter information? Får de den hjälp de behöver? Det är frågorna vi vill ge svar på i den här rapporten.

Gymnasierapporten – “Eleverna och gymnasievalet” är en rapport som vi på Gymnasium.se genomfört nu under vintern där syftet är att belysa just dessa frågor och hur blivande gymnasieelever ser på dem.

Ta del av hela rapporten här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>