Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Avsiktsförklaring mellan Norrtälje kommun och Internationella Engelska skolan

Avsiktsförklaring mellan Norrtälje kommun och Internationella Engelska skolan

Publicerat av: Redaktionen

Norrtälje kommun har tecknat en avsiktsförklaring med Internationella Engelska Skolan och fastighetsbolaget Famera om att de ska bygga och driva en ny grundskola i kommunen med planerad start höstterminen 2023.

På grund av det stora byggandet och den starka inflyttningen till Norrtälje kommun behövs fler skolor i kommunen.

Avsiktsförklaring mellan Norrtälje kommun och Internationella Engelska skolan

Här planeras för en ny skola där Internationella Engelska skolan ska driva verksamhet

Därför har en ny detaljplan påbörjats vid Vigelsjöskolan i centrala Norrtälje så att en ny skola kan byggas, och avsikten är att Internationella Engelska Skolan (IES) ska driva skolan. Det står klart efter att en avsiktsförklaring tagits fram mellan Norrtälje kommun, IES och Famera Fastigheter AB som ska bygga skolan och hyra ut till IES.

– Det är ett styrkebesked för vår kommun att Internationella Engelska Skolan gärna vill etablera sig i Norrtälje. De har bland landets bästa skolresultat.

–Vi behöver redan idag fler skolplatser och vill att fler barnfamiljer ska flytta till kommunen. Med IES får vi ytterligare valfrihet och en skola med höga resultat för våra elever, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Dessutom är det mycket bra att vi får in ett byggföretag som investerar i skolan, då behöver vi inte belasta den kommunala ekonomin med den kostnaden. Det här ligger helt i linje med de vallöften vi ställt ut, säger Bino Drummond (M).

Norrtälje kommuns avsikt är att direktanvisa skoltomten där den nya detaljplanen nu tas fram till Famera Fastigheter AB, och att de ska bygga attraktiva skollokaler där IES ska etablera en ny grundskola i pedagogisk framkant för F-9 med minst 600 elevplatser. Enligt överenskommelsen säkerställs även att Montessori i Norrtälje, som idag driver verksamhet i Vigelsjöskolan, även fortsättningsvis ska kunna bedriva skolverksamhet på den anvisade skoltomten.

– Diskussionen är fortfarande på ett tidigt stadium men det är mycket bra för Norrtäljeborna om Internationella Engelska skolan etablerar sig. Det medför en större bredd och en ytterligare spets på skolutbudet i vår kommun. Jag är övertygad om att det kommer höja kunskapsresultaten i vår kommun. Dessutom tror jag det kan attrahera fler företagsetableringar och få fler familjer att vilja bosätta sig i vår kommun, säger Robert Beronius (L), ordförande i barn- och skolnämnden.

Den nya skolan kan tidigast starta till höstterminen 2023. En direktanvisning av skoltomten kan ske i början av 2020 och görs då av Kommunstyrelsen i enlighet med de riktlinjer för markanvisningar som kommunen har. Priset på fastigheten bestäms enligt ett marknadsmässigt värderingsförfarande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>