Hem NYHETER Peter Fredriksson blir ny generaldirektör för Skolverket

Peter Fredriksson blir ny generaldirektör för Skolverket

Publicerat av: Redaktionen

Utbildningsminister Gustav Fridolin har beslutat att utse Peter Fredriksson till ny generaldirektör för Skolverket.

Peter Fredriksson kommer närmast från Södertälje kommun där han har arbetat som utbildningsdirektör.

Peter Fredriksson blir ny generaldirektör för Skolverket

Peter Fredriksson

– Vi ska bryta ojämlikheten i skolan. Skolverket spelar en central roll i detta. Vi har gett myndigheten mandat att för staten göra överenskommelser om skolutveckling med skolor med tuffa förutsättningar.

Vi bygger upp stora kompetensutvecklingsprogram. Skolkommissionen föreslår att staten bygger upp regional närvaro som för resultatdialoger med varje huvudman.

Denna förändring är Peter Fredriksson, med sin gedigna bakgrund från skolan och för jämlikhet, rätt person att leda, säger utbildningsminister Gustav Fridolin.

Skolverket ska genom sin verksamhet främja att alla barn och elever får tillgång till en likvärdig utbildning och annan verksamhet av god kvalitet i en trygg miljö. Myndigheten ska bidra till goda förutsättningar för barns utveckling och lärande och till förbättrade kunskapsresultat för elever.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>