Mattecentrum släpper lösningsförslag till högskoleprovets kvantitativa delar
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Mattecentrum släpper sina lösningsförslag till högskoleprovets kvantitativa delar

Mattecentrum släpper sina lösningsförslag till högskoleprovets kvantitativa delar

Publicerat av: Redaktionen

Mattecentrum har nu släppt sina lösningsförslag på de kvantitativa delarna av helgens högskoleprov samt gjort ett tillhörande quiz.

Varje år lyfts ord-delarna i media, vi vill genom detta slå ett slag för mattedelarna och välkomnar alla att testa sina kunskaper i vårt quiz.

Tusentals personer runt om i Sverige skrev i helgen högskoleprovet. Högskoleprovet består till hälften av den kvantitativa matematiska delen, och nivån på provet testar kunskaper på grundskolenivå samt gymnasiet upp till nivån Matte 1 (tidigare Matte A).

Det står alltså för femtio procent av den allmänbildning som efterfrågas till högre utbildning. Ändå är det ytterst sällan som media presenterar den kvantitativa delen utan många väljer år efter år att lyfta ordförståelsen.

Mattecentrum släpper lösningsförslag till högskoleprovets kvantitativa delar”Goda matematik-kunskaper är avgörande för framtiden, både för individen och för samhället, i grunden handlar det om att utveckla sin förmåga till problemlösning. Att vi återigen är snabbt ute med lösningsförslag och quiz är vårt sätt att lyfta matematiken, och jag är så stolt över hur snabbt vi levererade detta, ett extra tack till våra fantastiska mattecoacher” säger Ellen Eriksson, Generalsekreterare, Mattecentrum.

Är du nyfiken på hur många rätt du hade haft på Högskoleprovets kvantitativa delar?

Gör vårt quiz här!

Kolla in lösningsförslagen här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>