Hem TEKNIK Växjöbaserat startupföretag tecknar avtal med Karlskrona kommun

Växjöbaserat startupföretag tecknar avtal med Karlskrona kommun

Publicerat av: Redaktionen

Det Växjöbaserade edtechföretaget Formida uppmärksammades under våren för sitt unika digitala verktyg som kan komma att revolutionera arbetet i den svenska skolan.

Skolledare, forskare och investerare fick tidigt upp ögonen för Formidas potential och under det gångna året har Formida, som en del av företagsinkubatorn Företagsfabriken i Kronoberg, accelererat med hjälp av både förinvesteringar och intäkter från tidiga kunder.

Nu tecknar Karlskrona kommun avtal med Formida, vars verktyg kommer att beröra tusentals elever hela vägen från

Växjöbaserat startupföretag tecknar avtal med Karlskrona kommun

Isak Ekroth, vd Formida AB

grundskola till vuxenutbildning och SFI inom hela kommunen.

– Under tidig vår 2016 började vi försiktigt rulla ut vårt verktyg och idag har vi spridning över 750 skolenheter, spännande samarbeten med andra aktörer, friskolekoncerner och kunder hela vägen från grundskola till universitet. Det är riktigt kul att se hur vår lösning underlättar för lärare över hela landet och frigör tid för andra viktiga delar av undervisningsprocessen.

Avtalet som nu tecknats med Karlskrona, och det faktum att vi denna vecka dessutom skrivit avtal med Nybro gymnasieskola samt inom kort inleder samarbeten med ytterligare kommuner, innebär en riktigt kul inledning på året, säger Isak Ekroth, vd för Formida.

Varje vecka används Formidas digitala verktyg för att ge tusentals kommentarer och bedömningar till elever landet över, men det som gör Formidas verktyg verkligen unikt är möjligheten att knyta ihop undervisningsprocessen och att med hjälp av verksamhetsnära, aggregerad data kunna följa utveckling och få underlag för riktade resurser och skolutveckling.

Idag saknas tyvärr både kompetens och relevant data när det gäller analys inom utbildningsverksamheter och ofta vilar arbetet på framförallt en variabel, nämligen betyget, och man saknar sätt att gå in på djupet för att synliggöra hela undervisningsprocessen.

– Vi började ana intresset för både själva verktyget och de analysmöjligheter vi tillhandahåller redan vid de möten som ägde rum på mässor och med utbildningsförvaltningar under våren, men höstens användaraktivitet, tillsammans med antalet skolor vi nu har avtal med, överträffar de målsättningar vi haft.

Varje vecka tillkommer användare från hela landet och Formida har under året tecknat avtal med en rad kunder inom hela utbildningskedjan, inte minst i det nystartade projekt som berör en del av Linnéuniversitetets lärarutbildning där cirkeln på något sätt både börjar och får sitt avslut. Likaså har Formida spännande samarbeten på gång med andra aktörer inom den heta edtech-världen.

– Utvecklingen under året, den uppmärksamhet vi fått och att 2017 nu inleds med avtal med både Karlskrona och Nybro, ser vi som en bekräftelse på att det var fler än vi som saknade bra verktyg som för en gångs skull utgår från lärares behov. Det är också roligt att se Växjö ta plats i den digitala världen kring utbildning, s.k. edtech, eftersom fokus ofta tenderar att hamnar på större städer som Malmö och Stockholm, säger Isak Ekroth.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>