Scandinavian education technology transformation, även känt som SETT, är Skandinaviens största mötesplats för innovativt och livslångt lärande.
Hem EVENT Scandinavian education technology transformation, även känt som SETT, är Skandinaviens största mötesplats för innovativt och livslångt lärande.

Scandinavian education technology transformation, även känt som SETT, är Skandinaviens största mötesplats för innovativt och livslångt lärande.

Publicerat av: Redaktionen

SETT lyfter det moderna digitala lärandet inom skolan, ger besökare chansen att ta del av nyheter inom branschen samt att träffa intressanta utställare. 

Årets upplaga av Sett-dagarna ägde rum mellan 18-20 april på Kistamässan.

Över 150 utställare hade tagit sig till mässan för att upplysa besökarna om digitaliseringens framtåg inom skolvärlden.

Det fanns ett gediget konferensprogram tillgängligt där det moderna lärandet främjades för landets lärare, pedagoger och beslutsfattare.

Mässan erbjöd ett eldorado av dekorativa montrar, goodiebags och positiv stämning.

Självklart tog vi tempen på utställare och besökare för att höra vad de tyckte om SETT-dagarna.

”Det har varit alldeles fantastiskt, jätte många intresserade lärare och skolledare.” – Patrik Nilsson, Dugga digital assessment. Logitech är ett globalt teknikföretag som producerar produkter för skolor. Therese Gripenstam menar att, ”hela samhället utvecklas digitalt och skolan bör också gå den vägen”.

-Hur har dagarna på SETT varit?

”Full rulle med mycket intressanta diskussioner i vår monter och ett stort intresse från besökarna” -Therese Gripenstam, Logitech.

Kontentan av dessa lärorika dagar är att digitalisering har en väldigt positiv inverkan på skolan. Delvis ökar det tillgängligheten för information och kommunikation mellan lärare, föräldrar och elever. Vi har sett höjda studieresultat och eleverna kan lättare delta i klassdiskussioner vilket skapar en mer engagerad och interaktiv inlärningsmiljö.

Scandinavian education technology transformation, även känt som SETT, är Skandinaviens största mötesplats för innovativt och livslångt lärande.

Tack SETT för att ni ger utställare möjligheter att upplysa oss om digitaliseringens fördelar.

Det har varit fantastiskt att se hur hårt alla jobbar med att förbättra skolupplevelsen och för att främja elevernas framgång i detta dynamiska samhälle.

IT-pedagogen var på plats och fick ta del av dessa fantastiska dagar. I samarbete med Logitech, Framery och SETT medverkade IT-pedagogen i en live-podd.

Fokus låg på digitalisering och att sprida hur de tekniska aspekterna gör avtryck i skol- och utbildningsbranschen.

De olika ämnena som diskuterades under live-podden var bland annat: hybrid learning, Microsoft i skolan, digital kreativitet i skolan, digital penna i skolan där Anders Björkvall, professor i svenska vid Örebro Universitet tillsammans med Therese Gripenstam från Logitech bland annat diskuterar fördelarna med digitaliseringen i skolorna och på vilket sätt har undervisningen utvecklats med hjälp av digitala verktyg och vilken positiv påverkan det har haft på eleverna.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>