Skola i Mexiko installerar svensk virushämmande teknologi
Hem Nyheter Skola i Mexiko installerar svensk virushämmande teknologi

Skola i Mexiko installerar svensk virushämmande teknologi

Publicerat av: Redaktionen

Himalaya International School i Monterrey, Mexiko, har låtit installera LightAirs virushämmande teknologi IonFlow, täckandes en yta motsvarande 120 klassrum.

Skolan ligger i den välsituerade orten Monterrey i nordöstra Mexiko och ingår i ett nätverk av friskolor, Semper Altius, med ett 90-tal etablerade skolor i sexton länder.

”Naturligtvis vill vi minimera sjukfrånvaron och underlätta för våra elever och medarbetare att alltid kunna göra sitt bästa i våra klassrum,” säger Kevin Egan, rektor på Himalaya International School. ”LightAirs vetenskapligt beprövade teknologi som minimerar luftburna virus och skadliga partiklar var mycket tilltalande när vi undersökte våra möjligheter. Pandemin har påverkat oss alla och evidens på hur teknologin oskadliggör en mängd olika virus, inklusive sars-cov-2, har varit viktiga för oss när vi valt att investera i den här lösningen.”

En sju år lång studie hos Karolinska Institutet har tidigare visat på hur IonFlow-teknologin bland annat förhindrar kontakt- och luftburen smittspridning av undersökta virusen som exempelvis orsakar influensa och vinterkräksjuka. Denna studie har tidigare i år kompletterats med en undersökning hos det välrenommerade forskningsinstitutet IrsiCaixa i Barcelona, där det påvisats att teknologin även oskadliggör pseudovirus av sars-cov-1 och sars-cov-2.

”Våra patenterade teknologier utgör basen i vårt skräddarsydda erbjudande gentemot skolor och kontor,” säger Lars Liljeholm, vd för LightAir. ”Vårt val att fokusera på just dessa målgrupper inom det kommersiella segmentet baserar just på de stora konkurrensfördelar vi har hos dessa typer av verksamheter. I korthet renar vår teknologi bättre, längre och tystare än konkurrerande och mer konventionella lösningar.”

Skola i Mexiko installerar svensk virushämmande teknologiIonFlow är en viktig komponent i LightAirs kommersiella erbjudande som riktas främst mot kontor och skolor, som i Norden främst erbjuds på abonnemangsbasis med ren luft som en tjänst. Vikten av ren luft kan sällan överdrivas och gällande skolor har bland annat en omtalad spansk undersökning visat hur föroreningar och ultrafina partikelhalter påverkar skolbarns utveckling. Resultaten visar tydligt på hur barn som tillbringar sin skoldag i områden med ren luft har 50 procent bättre kognitiv utveckling över ett skolår, jämfört med barn i områden med dålig luft och mycket trafik.

”Det kommersiella segmentet utgör cirka femtio procent av hela världsmarknaden inom luftrening. Vår strategiska utveckling där vi löpande och allt bättre adresserar denna del av marknaden fortsätter med stort fokus på den nordiska hemmamarknaden följt av utvalda europeiska nyckelmarknader. Givetvis är vi dock opportunistiska och ser till att kultivera och leverera även till progressiva kontor och skolor på andra marknader, där denna mexikanska skola är ett gott exempel.”

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>