Stockholms skolor först ut med vaccinering av 12-15 åringar nästa vecka
Hem POLITIK Stockholms stads skolor först ut med vaccinering av 12-15 åringar

Stockholms stads skolor först ut med vaccinering av 12-15 åringar

Publicerat av: Redaktionen

I Stockholms stads skolor inleds vaccineringen av covid-19 för 12-15 åringar.

Insatsen är ett samarbete mellan skolorna, Region Stockholm och Länsstyrelsen.

Vaccinering på skoltid är ett erbjudande som kräver föräldrarnas medgivande. Skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L) och hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) berättar mer:

Stockholms skolor först ut med vaccinering av 12-15 åringar nästa vecka

Skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L) och hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) om vaccinationsförberedelser på skolorna.

– Självklart ska Stockholms elever kunna vaccinera sig på skoltid. Det skulle medföra alldeles för mycket krångel om familjerna skulle pussla ihop detta själva, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L), skolborgarråd i Stockholm.

Stockholms stads skolor är först ut i länet. Veckan därpå följer skolor i andra kommuner, som Botkyrka. Fokus i början av vaccineringen är på områden med generellt låg vaccinationsgrad. I Stockholms stad gäller det bland annat Järvaområdet. I dagsläget är drygt tio skolor redo att påbörja vaccineringen nästa vecka, merparten redan från och med onsdag.

– Skolorna är en naturlig och trygg plats för barns vaccination, mot covid liksom med andra barnvaccinationer. Det är angeläget att barnen i högstadieålder erbjuds vaccin för att skydda sig själva, men också lärare, syskon, föräldrar, äldre anhöriga och samhället i stort. Vi fokuserar på de områden där vaccinationsgraden är lägre och risken för smittspridning därmed störst, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>