Hem EFTER PLUGGET 4 lärare vann fortbildningsresa till San Francisco

4 lärare vann fortbildningsresa till San Francisco

Publicerat av: Redaktionen

Fyra vinnare har korats för att följa med på en inspiration och fortbildningsresa till San Francisco. Vinnarna kommer bland annat besöka Berkeley University samt Facebook och Googles huvudkontor för att samla inspiration till hur den svenska skolan kan utvecklas.

 

Vinnarna är Åsa Rindbäck från Kungsbacka, Erik Jaråker från Västerås, Erik Frennberg från Frillesås och Yvonne Dahlqvist från Örnsköldsvik. Resan arrangeras av Auranest, som erbjuder en onlinetjänst för att hantera jobbsök tillsammans med Lärarnas Riksförbund och är ett led i att stärka lärares situation på arbetsmarknaden.

lärar vinner

Åsa Rindbäck från Kungsbacka, Erik Jaråker från Västerås, Erik Frennberg från Frillesås och Yvonne Dahlqvist från Örnsköldsvik

Fortbildningsresor i läraryrket är ovanliga så ett besök på Berkeley University och på några av USA:s främsta grundskolor i Palo Alto blev en positiv överraskning för de fyra vinnarna som kommer från olika lärar- och studievägledarbakgrunder runt om i landet.

Förutom att besöka inspirerande skolor kommer vinnarna att få känna av startup-andan i Silicon Valley och få chansen att inspireras av giganter som Facebook och Google, där utbildningen legat som grund för deras framgång.

Frode Thorsén en av Auranests tre grundare, berättar att det är roligt att Auranest kan hjälpa till med att stärka lärarens position på arbetsmarknaden. Att inspirationsresan bär av till San Francisco sågs som ett självklart val som förhoppningsvis kommer vara utvecklande för den svenska skolan.

– San Francisco är en hotspot för it-företag där man verkligen insett värdet av bra utbildning. Vi såg det som ett självklart resmål för lärare att få inspiration till fortbildning och forskning eftersom även vi i Sverige är i framkant när det kommer till it, säger Frode Thorsén, Auranest.

Ordförande för Lärarnas Riksförbund Bo Jansson ser positivt på fortbildningsresan och hoppas att den kommer bidra till nya kunskaper och insikter för dem som får åka.

– Tjänsten Hantera jobbsök är en del i vårt nya medlemserbjudande. Det är viktigt för oss att lärarna förstår sitt värde och det tror jag både verktyget och resan kan bidra med, säger Bo Jansson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>