Umeå universitets antagningssiffror bättre än genomsnittet
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Umeå universitets antagningssiffror är bättre än genomsnittet

Umeå universitets antagningssiffror är bättre än genomsnittet

Publicerat av: Redaktionen

Umeå universitet upplever en mindre minskning av antalet antagna till höstens utbildningar än riket i övrigt.

Drygt 294 000 personer har antagits till högskoleutbildning i hela landet inför hösten vilket är en minskning med 4,7 procent jämfört med hösten 2021.

För Umeå universitet visar siffrorna att minskningen är cirka 1 procent sammantaget för kurser och program. Anledningen till att andelen antagna går ner överlag beror på att söktrycket var så mycket högre under pandemin.

– Det är glädjande att vi fortsätter vara ett av de mest populära universiteten i Sverige med bra och attraktiva utbildningar, även om vi likt de flesta andra universitet ser en minskning jämfört med rekordåren under pandemin, säger Heidi Hansson, vicerektor med särskilt ansvar för utbildning på grundnivå och avancerad nivå.

Umeå universitets antagningssiffror bättre än genomsnittet

Heidi Hansson,

– Som bredduniversitetet i norr har vi just nu en extra viktig uppgift när det gäller att förse samhället med kompetens för att möjliggöra den industriella gröna omställningen i norra Sverige och det ser ut som om vi klarar den uppgiften bra även framåt.

Vad gäller antagna till program ser Umeå universitet en minskning på 1,9 procent, vilket också är något lägre minskning än de övriga stora universiteten som har en genomsnittlig minskning på 2,2 procent.

Utförligare analyser av antagningssiffrorna till Umeå universitet kommer efter semestrarna. Här hittar ni UHR:s pressmeddelande med länkar till alla tabeller och siffror: https://www.uhr.se/pressmeddel…

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>