Hem NYHETER Skolon lanserar efterlängtad app för iPad

Skolon lanserar efterlängtad app för iPad

Publicerat av: Redaktionen

Skolon finns nu tillgängligt som app för iOS, vilket gör att alla användare enkelt kan använda sitt Skolonkonto och därmed sina digitala läromedel och skolverktyg från sin iPad eller iPhone.

Detta förenklar användarscenariot och gör digitalt lärande ännu mer tillgängligt för de skolhuvudmän som använder sig av iPads i undervisningen.

Nu blir digitalt lärande ännu mer tillgängligt när Skolon lanserar en app för iPad och iPhone.

Det innebär att Skolonanvändare nu kommer att kunna använda Skolon både i webbversion precis som tidigare och genom den nya appen, något som innebär flera vinster. Johan Lindblad, teknisk chef för Skolon, berättar:

Skolon lanserar efterlängtad app för iPad

– Vi lyssnar mycket på våra användare när det gäller att utveckla Skolon och funktioner i plattformen framåt. Vi har flera skolhuvudmän som använder iPads i undervisningen och nu blir det möjligt för dem att på ett ännu smidigare sätt komma åt och använda Skolon i klassrummet. I appen ser du enkelt din personliga samling och kan starta alla digitala läromedel och skolverktyg med ett klick. Lärare kan också använda funktionen “Mina klasser” för att bland annat se vilka verktyg elever i klassen har tillgång till. Mervärdet för iPad-användare ökar avsevärt.

Appen finns för nedladdning i Appstore här redan nu.

– Flera skolhuvudmän har redan nu laddat ned appen för att skjuta ut till alla sina användare och fler planerar att göra det alldeles inom kort i och med att en ny termin startas upp på skolorna runt om i Sverige och Norge. Det gör oss mycket glada att vi redan nu fått ett så positivt gensvar, avslutar Johan Lindblad.

Skolons app är en av terminens funktionsnyheter i plattformen och inom kort lanseras också höstens övriga nya funktioner.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>