Vinterspelen tar över Malmö under jullovet
Hem EFTER PLUGGET Vinterspelen tar över Stortorget i Malmö under jullovet

Vinterspelen tar över Stortorget i Malmö under jullovet

Publicerat av: Redaktionen

Mellan 29 december och 9 januari är det dags för Vinterspelen!

I ett cirka 1000 kvadratmeter stort tält på Stortorget i Malmö får barn och unga möjligheten att prova på brädspel, tv-spel, VR-upplevelser, cosplay, pyssel, workshops och utomhusaktiviteter.

Gör er redo för ett spännande och aktivt jullov i spelens värld där bara fantasin sätter gränser!

Vinterspelen har arrangerats två gånger tidigare, vintern 2018 och 2019. Liksom under tidigare år ligger fokus på att presentera ett brett och jämställt innehåll där såväl de mest inbitna som nybörjare ska kunna delta.

– Vinterspelen ska ha låga trösklar och innehållet ska vara inspirerande men också utmanande. Vi vill att besökarna ska få chansen att testa något nytt i en stimulerande miljö, oavsett om det är brädspel, VR, cosplay eller att bygga lego, säger Jessica Nilsson som är innehållsansvarig för Vinterspelen.

I år kommer ett 30-tal föreningar, spelprofiler och aktörer att medverka. Och det finns en mängd olika aktiviteter att prova på under de tolv dagar som arrangemanget pågår.

Vinterspelen tar över Malmö under jullovetDet blir programmeringsworkshops med Imagilabs, en grupp som skapar förutsättningar för unga tjejer och ickebinära att intressera sig för teknik. Det finns även möjlighet att experimentera med ljud i rymdskepp, simulera natthimlen med Vattenhallen och utforska bildredigering.

Stationer med VR-glasögon och racingsimulatorer, en robothörna där det går att styra robotar och köra flygsimulator i rymden, och en hel sektion med legobygge tillsammans med tv-profilen Hans Brettschneider är andra höjdpunkter i programmet.

Mot slutet av arrangemanget blir det cosplayparad där besökarna kan delta. Och i streamingboxen ute på Stortorget kommer kända aktörer inom spelvärlden att framträda, i samtal med programledaren Polski. För de minsta finns pyssel i form av duplo och byggklossar i storformat. Det blir även utomhusaktiviteter på Stortorget som dansshow och fäktning med ljussablar med Ludosport.

Vinterspelen har under tidigare år varit ett välbesökt arrangemang. Med tanke på det rådande läget kring smittspridningen har årets upplaga anpassats för att kunna genomföras på ett säkert sätt. Det kommer att krävas vaccinationsbevis för alla personer över 18 år då arrangemanget samlar fler än 100 personer och är främst inomhus. Men även andra åtgärder har vidtagits.

– Arrangemanget är fördelat på flera dagar än tidigare för att deltagandet ska spridas ut över en längre period. Vi kommer även att se till att publikflöden i tältet ska flyta på bra och vi har handspritstationer utplacerade, berättar Pontus Friberg som är projektledare för Vinterspelen.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>