Hem NYHETER Snapptunafältets framtida utformning avslöjas 19 oktober

Snapptunafältets framtida utformning avslöjas 19 oktober

Publicerat av: Redaktionen

Vad krävs för att skapa en aktivitetsyta som lockar till hälsa och rörelse för alla besökande, oavsett ålder, kön eller funktionsvariation?

Och hur kan en sådan mötesplats dessutom bidra till innovation och nytänkande i Vallentuna kommun? Snart avslöjar vi det!

Snapptunafältets framtida utformning avslöjas 19 oktober

Tidigare workshop med Vittraskolan och arkitekten Xinga Li hos Korpen Vallentuna. Barnen använder lego för att kommunicera sina idéer.

Det här är några av de frågor som tagits upp under planeringen av den framtida anläggningen på Snapptunafältet. Sedan våren 2020 har dialog förts med barn, unga, skolor, vuxna och personer med funktionsvariation kring utformningen av denna framtida rörelseyta belägen i närheten av Ormsta station.

Under processens gång har hela 410 personer bidragit med sina unika idéer och nu är det äntligen dags att avslöja hur den nya aktivitetsytan och mötesplatsen kommer att se ut.

Avslöjandet sker i samband med en utställning på Kulturhuset under vecka 43 och 44.

– Det är fantastiskt kul att vi nu är igång med utvecklingen av Snapptunafältet. Platsen är väl vald, då det är när för de flesta att ta sig dit – lätt för de som bor lite längre bort att åka dit med Roslagsbanan eller buss. Att Hälsans stig går rakt igenom området gör att platsen verkligen blir en plats för rörelse för alla – oavsett åldrar eller funktionsvariationer. Att värna centralt belägna grönområden för rörelse och rekreation, som Snapptunafältet, är oerhört viktigt, säger Lars Carlsson, C, ordförande i Fritidsnämnden.

– Vi har arbetat extra mycket med att ta fram aktiviteter för personer med funktionsvariationer. Genom en nära dialog med bland annat Olympiaskolan och Korallen på Sabbatsbergs sjukhus har vi byggt vidare på existerande innovationer och modifierat dessa för utomhusbruk, säger Ahmed Al-Breihi projektledare för Riskful play, Korpen Vallentuna.

Vi hälsar nu alla varmt välkomna till Kulturhuset där det dels finns en fysisk modell av aktivitetsytan, massa annat intressant som exempelvis bild-visualiseringar, samt en dokumentation över hur dialogen med berörda parter har gått till.

Allt detta kan beskådas 19-30 oktober (vecka 43-44) under Kulturhusets ordinarie öppettider måndag–fredag kl. 9.00–18.00, lördag kl. 10.00–16.00. Har du inte möjlighet att fysiskt besöka utställningen, kan du få tillgång till informationen digitalt på www.vallentuna.se och på www.riskfulplay.se.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>