500 svenska titlar till Film och Skola

Film och Skola inleder ett samarbete med Filmnavet.

500 svenska titlar till Film och Skola 1
Utbildningsfilmerna “Jordens inre och yttre krafter”, “Livet på stenåldern – Jägar- och samlarstenåldern” och “Klimat & väder i Sverige” och “Järnåldern – Spår av gudar, offer och vikingar”

Det innebär ytterligare cirka 500 utbildningsfilmer på Film och Skola från den 15 oktober. Filmerna är svenskproducerade, anpassade för grundskolan och hälften av dem är kortare ”Kunskapsklipp”. Film och Skola stärker därmed sajtens utbud av svenska utbildningsfilmer för grundskolan.

”Det känns inspirerande och roligt att vi nu tillsammans med Film och Skola kan erbjuda skolorna ett riktigt brett utbud av utbildningsfilmer. Att filmer och klipp från oss även kommer finnas tillgängliga på Film och Skola gör att ännu fler lärare får ta del av vårt material, vilket är toppen.” – Magnus Hamark, Filmnavet

Filmnavets filmer följer gällande läroplan, är faktagranskade och framtagna i samarbete med pedagoger och sakkunniga. Till alla nyproducerade filmer finns lärarhandledningar och svensk undertext. Företagen bakom Filmnavet är Medix, Hamarkfilm och MNM som tillsammans har lång erfarenhet av att producera film för den svenska grundskolan.

”Vi är mycket glada över att kunna genomföra detta samarbete med Filmnavet då det ger en ännu större bredd av filmer på vår sajt. Vi har fått önskemål från kunder som önskat vissa program från Filmnavet på Film och Skola, som serien `Upptäck Sverige´ om Sveriges landskap. Filmnavet gör filmer av hög kvalité och vi tycker det är riktigt bra att allt är svenskproducerat.” – Ann Nordström, Film och Skola

Plattformen Film och Skola innehåller sedan tidigare över 1 700 utbildningsfilmer och 2 000 spelfilmer för olika ämnen och årskurser i grundskolan och på gymnasiet. Till utbildningsfilmerna finns tillhörande lärarhandledningar, kopplade till läroplanen, med förslag på arbete kring filmerna före och efter visning. Med tillskottet från Filmnavet, som ingår i tjänsten utbildningsfilm, kommer cirka 2 200 utbildningsfilmer att finnas på sajten.

Läs mer