Hem NYHETER Sofia Ekström är årets innovatör inom AcadeMedia

Sofia Ekström är årets innovatör inom AcadeMedia

Publicerat av: Redaktionen

Sofia Ekström är årets innovatör inom AcadeMedia.

Hon jobbar som affärsområdeschef och rektor på KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) som under 2018 beviljades fem nya och efterfrågade yrkesutbildningar inom hälso- och sjukvård och socialt arbete.

Sofia Ekström är årets innovatör inom AcadeMedia

Sofia Ekström får ett av AcadeMedias årliga ledarpriser

– Det känns fantastiskt att bli uppmärksammad i sitt vardagsarbete! Jag brinner för mitt jobb och känner mig hedrad, det är så roligt, säger Sofia Ekström.

KompetensUtvecklingsInstitutet erbjuder bland annat gymnasial vuxenutbildning (komvux), yrkeshögskola och uppdragsutbildning. Utbildningarna är hett efterfrågade av näringslivet och utvecklade i nära samarbete med branschorganisationer och företag. De är framtagna för att möta de kompetenskrav som finns inom områdena.

– Det som driver mig är att få vara med och forma framtidens medarbetare inom vård- och omsorg och barn- och fritidsverksamhet. Jag har själv en bakgrund inom socialt arbete och vet hur otroligt viktigt arbetet med människor är. Jag är så stolt över det arbete vi gör – det här är ett tillsammans-uppdrag!

Syftet med utmärkelsen årets innovatör är att uppmärksamma en ledare som på ett nytänkande och visionärt sätt utforskar och anpassar hela verksamheten till en allt mer globaliserad och digitaliserad omvärld.

Vad är innovation för dig?

– Innovation för mig är att tänka nytt och våga förändra – både i det stora, men också i det lilla. Jag tycker det är viktigt att lyfta mina medarbetares förslag. Vi har ett gemensamt mål – att våra elever ska vara attraktiva på arbetsmarknaden – och de allra flesta elever hos oss får jobb efter sina studier. Det är vi väldigt stolta över!

Marie Palmgren är verksamhetschef på KUI och stämmer in i hyllningen till Sofia:

– Sofia arbetar väldigt målmedvetet när det gäller att utveckla KUI:s verksamhet och skapa nya, spännande innovationer med fokus på kvalitet och resultat. Hon är kreativ och utvecklar hela tiden nya affärsmöjligheter. Genom att involvera näringslivet skapar Sofia dessutom goda framtidsutsikter för våra studerande och elever, säger hon.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>