Hem EVENT Fullspäckat sportlovsschema på Spelens hus och Malmö e-sportcenter

Fullspäckat sportlovsschema på Spelens hus och Malmö e-sportcenter

Publicerat av: Redaktionen

På Spelens hus, som ligger vid korsningen mellan Sallerupsvägen och Nobelvägen, är det ungdomsföreningen MEGA som står för aktiviteterna.

MEGA samlar personer som tycker om träffas och spela digitala spel – på sportlovet vill föreningen ge fler chansen att upptäcka hur roligt det är att ses och spela ihop.

– Vi vill visa hur kul det kan vara att spela tillsammans från samma plats. Hemma kan man spela online och kommunicera med andra via headset. Hos oss sitter man några centimeter från andra människor.

Fullspäckat sportlovsschema på Spelens hus och Malmö e-sportcenter

Under hela veckan kommer vårt fokus att ligga på soff-multiplayerspel – spel som passar bra att spela tillsammans, säger Alexander Cederholm, ordförande i MEGA.

Några exempel på spel som kommer att finnas tillgängliga under sportlovet är Super Bomberman, Ultimate Horse Chicken, Laza Knitez, Samurai Gun, Overcooked, Rocket League, Mario Kart 8 och Chu Chu Rocket. Spelens hus ordinarie öppet hus-personal kommer också att vara på plats, vilket även gör det möjligt att spela bräd- och kortspel mellan klockan 14.00 och 17.00.

Turneringar på Malmö e-sportcenter

Spelens hus kompisverksamhet Malmö e-sportcenter planerar också att ha öppet sina i lokaler på Mitt Möllan.  Aktivitetsledarna Timothy Andersson, Ivan Blomberg och Alec Gora är alla ungdomar och medlemmar i Malmö e-sport. De tror att sportlovsveckan kan locka många besökare.

– Vi har haft Öppet hus vid andra tillfällen och då har många kommit och spelat, vilket är fantastiskt kul, säger Alec.

Timothy fyller i:

– Att hålla i sportlovsaktiviteter är extra roligt eftersom man ofta lockar lite yngre besökare. En del kommer tillbaka och blir medlemmar i Malmö e-sport. På det sättet säkrar vi återväxten i föreningen och kan leva vidare.

Under sportlovet kommer det att finnas möjlighet att spela flera olika spel och det arrangeras ett antal turneringar (se listan nedan). Ivan tycker att det ska bli roligt att visa andra det han är intresserad av och poängterar att den här typen av aktiviteter gynnar e-sporten:

– När vi har öppet hus så kommer vi bort från den lite tråkiga gamerstereotypen, där folk tänker på en person som isolerat sig i en mörk källare. I verkligheten finns det väldigt många olika sorters gamers och e-sport är ett stort intresse för många. Att visa allmänheten vår verksamhet gör att fler får en positiv bild av spelvärlden. På sikt kanske vårt intresse kan accepteras som en riktig sport.

Öppettider sportlovet Spelens hus och Malmö e-sportcenter:
20 februari 12.00-17.00
21 februari 12.00-17.00
22 februari 12.00-17.00
23 februari 12.00-17.00
24 februari 12.00-17.00

Preliminära sportlovsturneringar på Malmö e-sportcenter:

  • 21/2 League of Legends
  • 22/2 Mario Kart 8
  • 22/2 Overwatch
  • 23/2 Fifa 17
  • 23/2 Rocket League
  • 24/2 Smash 4
  • 24/2 Street Fighter V

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>