Stort intresse för ungas näringslivsdag
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Stort intresse för Bizbuz Youth – Skellefteås näringslivsdag för unga

Stort intresse för Bizbuz Youth – Skellefteås näringslivsdag för unga

Publicerat av: Redaktionen

Under förmiddagen den 17 november arrangerades Bizbuz Youth – Skellefteås näringslivsdag för unga.

Nio talare stod på scenen för att berätta om möjligheterna som finns i Skellefteå när det kommer till jobb, studier och att driva eget företag.

– Vi såg ett enormt intresse i fjol då många av de unga tyckte att dagen var givande och efterfrågade fler träffar av liknande karaktär. Därför ville vi gärna göra detta igen, och vi såg ännu större engagemang denna gång, säger Roland Eriksson, näringslivskoordinator på Skellefteå kommun och projektledare för Bizbuz Youth.

Cirka 300 personer besökte dagen, och minst lika många fick följa sändningen på distans. Bland andra visade Anderstorpsgymnasiet sändningen i aulan för flera klasser.

Stort intresse för ungas näringslivsdag

Roland Eriksson under Bizbuz Youth. Foto: Tilda Olofsgård.

– Det visar vilket stort behov det finns av den här typen av mötesplatser. Många är nyfikna på vilka jobb och utbildningar som finns i Skellefteå, och vill höra vilka vägar andra personer gått för att ta sig till där de är idag.

-Det är också värdefullt för eleverna att träffa utställarföretagen, dels för att anmäla sitt intresse till exempelvis sommarjobb, men även för att kunna bli inspirerade till en framtida yrkesbana.

Bland talarna sågs Emelie Edergard från HusmanHagberg som pratade om sin resa med att starta eget, Sara Ölund som förklarade hur en dag på Northvolt kan se ut, Ida Lindh berättade vilka studiemöjligheter som finns i Skellefteå, och Jacob Marklund från Grit som talade på ämnet ”Måste jag flytta till Stockholm för att hitta mitt drömjobb?”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>