Hem NYHETER Stopp för sexuella trakasserier i studentvärlden

Stopp för sexuella trakasserier i studentvärlden

Publicerat av: Redaktionen

Måndag den 29 april, lanseras kampanjen Not cool för att stoppa sexuella trakasserier inom studentvärlden genom att få fler studenter att agera i situationer som går över styr.

Bakom kampanjen står Karlstad studentkår, Karlstads universitet och Länsstyrelsen Värmland.

– Vi studenter kan bidra till att förhindra sexuella trakasserier genom att våga se och agera. Det kan handla om att följa någon hem, föreslå en annan lek eller att säga ”stopp – så säger man inte”, säger Rebecca Hultman, vice ordförande i Karlstad studentkår med studiesocialt ansvar.

Förekommer även i studentvärlden

Stopp för sexuella trakasserier i studentvärlden

Sexuella trakasserier förekommer där människor finns, även i studentvärlden. Det kan studenthälsan vid Karlstads universitet vittna om.

– Vi vet att det förekommer och tror att det är vanligare vid terminsstart, då många studenter samlas, det är fester och alkohol involverat. Vi har inte gjort någon mätning men studenthälsan hör att det förekommer här, precis som i samhället i övrigt, säger Annelie Berglind, hälsopedagog vid Karlstads universitet.

Kampanjen lanseras brett i kårens, universitetets och länsstyrelsens kanaler samt kommer att visas på stadsbussarna och länsbussarna framöver. Måndagen den 29 april släpps den första av tre filmer med budskapet ”du gör skillnad”.

– Vi är först ut med att uppmärksamma sexuella trakasserier bland studenter. Det är du som åskådare som på olika enkla sätt kan göra skillnad för den som utsätts, säger Tanja Ekegren, utvecklingsledare mäns våld mot kvinnor på Länsstyrelsen Värmland.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>