Hem FORSKNING Ingrid von Konow ny VD för EdTech-bolaget My Academy

Ingrid von Konow ny VD för EdTech-bolaget My Academy

Publicerat av: Redaktionen

Ingrid von Konow (fd. Seldén) blir ny VD för Skandinaviens största läxhjälpsföretag My Academy.

Ingrid som närmast kommer från rollen som COO på MTGx ska framförallt utveckla det snabbväxande My Academys digitala erbjudanden.

Ingrid von Konow ny VD för EdTech-bolaget My AcademyMy Academy har erbjudit läxhjälp i hemmet över tio år och lade grunden för läxhjälpsbranschen i Sverige. De lanserade sin första digitala produkt ”My Academy Online” för ett år sedan. Nya VD:n Ingrid von Konows uppdrag blir att fortsätta utveckla My Academys befintliga tjänster men även att driva på företagets digitala produktutbud.

Ingrid von Konow har arbetat i tio år inom mediebranschen, både internationellt och i Sverige. Hon var senast COO på MTG:s digitala accelerator MTGx och har innan det bland annat jobbat med digitala produkter hos Metro International, Groupon och Bonnier Growth Media.

–My Academy befinner sig i en expansiv fas. Fokus ligger nu på att erbjuda läxhjälpstjänster på en mycket bredare skala för att kunna hjälpa fler elever. Det kan handla om att erbjuda våra tjänster till fler privatpersoner, men också skolor, fritidsgårdar och kommuner. Ingrids digitala kompetens och erfarenhet av affärsutveckling kommer att komma väl till användning i vårt nästa skede, säger Per Hallius, styrelseordförande i My Academy.

–My Academy har en fantastisk möjlighet att driva hela läxhjälpsbranschen till nästa steg. My Academy Online är redan en mycket efterfrågad tjänst och har tagits emot mycket väl av både elever och studiecoacher. Potentialen för fler onlinetjänster är enorm, det visar framförallt den amerikanska marknaden som kommit längre i den digitala utvecklingen av läxhjälps- och studiestödstjänster, säger Ingrid von Konow.

Tidigare i år gick Gullspång Invest in som nya delägare i My Academy i syfte att utöka sin portfölj med bolag inom Educational Techchnology (”EdTech”). My Academy har hjälpt cirka 20 000 grundskole- och gymnasieelever att nå bättre betyg, studieteknik och motivation. Enligt senaste undersökningen från Novus har My Academy har 94% nöjda kunder.

Ingrid von Konow ny VD för EdTech-bolaget My Academy–Jag är glad att få fortsätta arbetet med att utveckla ett så omtyckt företag som My Academy. Föräldrar, elever och medarbetare är väldigt nöjda med vårt arbete och jag ser fram emot att leda denna viktiga verksamhet framöver, säger Ingrid von Konow.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>