Nu ska eleverna på Duveholmsgymnasiet tränas i krisberedskap
Hem EFTER PLUGGET Eleverna på Duveholmsgymnasiet ska tränas i krisberedskap

Eleverna på Duveholmsgymnasiet ska tränas i krisberedskap

Publicerat av: Redaktionen

Hundratals gymnasieelever över hela landet har övat sig i krisberedskap med hjälp av den turnerande utställningen ”Rädd eller beredd” under det senaste året.

Nu kommer utställningen till Duveholmsgymnasiet i Katrineholm.

Nu bjuder vi in till en pressvisning av ”Rädd eller beredd” där det också finns möjlighet att prata med gymnasieelever som testar utställningen.

I utställningen får eleverna upplevelsen av en samhällskris och lär sig hur man kan hantera den så bra som möjligt. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Statens försvarshistoriska museer (SFHM) och Riksantikvarieämbetet (RAÄ) har tillsammans producerat utställningen.

– Att låta kultur och frågor om vår beredskap för kriser och krig gå samman för att nå ut till unga tror vi är ett framgångsrikt koncept. Genom vandringsutställningen kommer vi dit där de unga är och lyfter ett ämne som är högaktuellt i en tid då många känner oro inför det som sker i vår omvärld, säger Helén Johansson, projektledare för utställningen.

Nu ska eleverna på Duveholmsgymnasiet tränas i krisberedskap– Frågor om vår gemensamma säkerhet och beredskap för olika hot behöver bli en integrerad del av vår vardag. Nu har vi låtit kulturen och beredskapen för kriser och krig gå samman för att stärka ungas motståndskraft, säger Christina Andersson, riskkommunikatör vid MSB.

Rädd eller beredd är inrymd i en container som besöker en gymnasieskola i samtliga län. Till utställningen hör digitala läromaterial som kan användas i klassrummet. Under visningen kommer Tina Nordén som är en del av projektteamet att finnas på plats och visa utställningen.

Tid: Måndag 23 oktober klockan 16:00

Plats: Duveholmsgymnasiet, Västgötagatan 37, Katrineholm

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>