NUITEQ gör undervisning och lärande mer engagerande i klassrummet och på distans
Hem TEKNIK NUITEQ gör undervisning och lärande mer engagerande i klassrummet och på distans

NUITEQ gör undervisning och lärande mer engagerande i klassrummet och på distans

Publicerat av: Redaktionen

Förbättra elevers, lärares och hela utbildningssystemets resultat

Vi har pratat med Harry van der Veen, vd och medgrundare av NUITEQ, ett företag som bland annat tagit fram NUITEQ Snowflake – interaktiva lektioner och NUITEQ Stage – videokonferensverktyg inklusive whiteboard för samarbete online.

Företaget har 42 anställda, varav 22 i Sverige.

Harry berättar att han är uppvuxen i Holland, men sedan flera år tillbaka bor i Skellefteå och nyligen fått sitt svenska medborgarskap och därmed officiellt är både holländare och svensk. Han har en kanditatexamen i multimedia och är ansvarig för ett brett spektrum av områden inom NUITEQ:s verksamhet, från strategi till ledning av team inom försäljning, utveckling och marknadsföring.

– Vi vill göra undervisning och lärande roligare, mer engagerande och minnesvärd både i klassrummet och på distans, säger Harry. Med våra tjänster vill vi hjälpa till att förbättra såväl elevernas som lärarnas resultat och därmed hela utbildningssystemet.

Den globala marknaden för digitala möten värderas till 80 miljarder

NUITEQ:s mål och ambitioner under de kommande fem åren är att vara ett av de bästa mjukvaruföretagen globalt inom samarbetsområdet, med ett starkt fotfäste inom såväl utbildning som företag.

– Vi lever i spännande tider som företag eftersom den globala marknaden för digitala möten värderas till 80 miljarder kronor per år och växer med 12% per år, enligt en rapport från Frost & Sullivan. Rapporten är en analys av den globala videokonferensmarknaden med prognos till 2023. Utöver det är den globala edtech-mjukvarumarknaden värd miljarder kronor också, berättar Harry.

Hybrid-arbete, -samarbete och -undervisning växer

Coronapandemin har haft både negativa och positiva effekter på verksamheten, precis som för många andra. Det negativa var att flera kunder och partners hade utmanande tider. Det positiva var att flera av deras partners såg sin verksamhet växa enormt och som ett resultat av det har NUITEQ vuxit med dem.

NUITEQ gör undervisning och lärande mer engagerande i klassrummet och på distans

Harry van der Veen

– Intresset för vår mjukvarulösning NUITEQ Snowflake har ökat enormt för både klass- och fjärrutbildning samt hybridundervisning, säger Harry. Utöver det har intresset för vår programvara för nedladdning, fjärrstyrning av videokonferenser med online-whiteboardtavlan NUITEQ Stage, som liknar Microsoft Teams, Google Meet och Zoom, också ökat enormt. 2021 kommer att bli ett rekordår för NUITEQ och vi ser en stor potential i framtiden med tanke på att såväl arbete som samarbete och lärande på distans har ökat och nu kommer kombinationen i form av hybridarbete och hybridundervisning växa snabbt framöver.

Viktigt att ha koll på trenderna

För att lyckas med digitaliseringsarbetet menar Harry att det är viktigt att de som är ansvariga för it i skolan, skoladministratörer, it-pedagoger med flera, tar råd från bland annat organisationer som Swedish Edtech, låter sig inspireras, har koll på trenderna för att lära sig vilka lösningar som finns och som passar deras verksamheter. På så sätt kan fallgropar undvikas.

– En av nycklarna tror jag också är att de som har ledande roller i en kommun, till exempel digitaliserings- och utvecklingschefer är öppna och brinner för teknik. Att de vill vara föregångare i arbetet att få till de förändringar som förbättrar verksamheten, säger Harry.

NUITEQ är ett edtechföretag som tycker att det är viktigt att vara en del av och stödja edtechgemenskapen i Sverige.

– För oss är ett medlemskap i Swedish Edtech Industry ett utmärkt tillfälle att få kontakt med likasinnade, bli inspirerade, men också att bidra i arbetet. Vi får också värde tillbaka, bland annat genom att delta i Swedish Edtest, den nationella testbädden för edtech, avslutar Harry.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>