Hem NYHETER Svenska Lexplore nominerade till årets innovatör på BETT i London – en av världens största händelser inom EdTech.

Svenska Lexplore nominerade till årets innovatör på BETT i London – en av världens största händelser inom EdTech.

Publicerat av: Redaktionen

En av höjdpunkterna på BETT, The British EducationalTraining and TechnologyShow, är BETT Awards där nu det svenska AI och eyetracking-bolaget Lexplore blivit nominerade i kategorin Innovator of the year.

Lexplore har revolutionerat hur lärare kan mäta sina elevers läsförmåga.

Svenska Lexplore nominerade till årets innovatör på BETT i London - en av världens största händelser inom EdTech.

BETT är en världens mest välbesökta och tongivande händelser inom EdTech, EducationalTechnology. Till mässan strömmar nästan 35 000 besökare från hela världen. 850 företag varav ett hundratal start-ups inom EdTech. Foto: BETT Show.

Med hjälp av eyetracking av elevernas ögonrörelser och en AI-baserad analys får eleverna en objektiv mätning av sin läsförmåga samtidigt som den nya tekniken frigör tid och resurser åt lärare.

Allt för att skolorna på ett bättre och mer metodiskt sätt ska kunna bidra till elevernas läsutveckling som är en av de viktigaste hörnstenarna i en elevs utbildning.

“Det här är ett otroligt erkännande för oss, säger Bo Kristoffersson som leder den svenska delen av företaget.

För samtidigt som vi blir uppmärksammade för vår innovationskraft så ser vi hur användandet av Lexplore tar fart ute i skolor och kommuner. Det betyder att vårt arbete att kombinera avancerad teknik och innovation med användarvänlighet och verklighetsförankring i klassrummen, nu bär frukt.”

”Att få chansen att vara den som ska hjälpa brittiska elever till en bättre läsförmågamed en prisbelönt innovation, är både inspirerande och en fantastiskt rolig utmaning, säger Stephen Park som sedan några månader tillbaka driver Lexplore i Storbritannien. Den här nomineringen kommer verkligen sätta oss på kartan och hjälpa oss att hjälpa skolorna med deras läsutveckling. Och att vara nominerade i samma kategori som innovativa företag som LBQ är ett erkännande som ger oss energi.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>