Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Framgångsrikt spelsamarbete mellan svenska och kinesiska studenter

Framgångsrikt spelsamarbete mellan svenska och kinesiska studenter

Publicerat av: Redaktionen

För första gången har Högskolan i Skövde gett en sommarkurs i spelutveckling tillsammans med två kinesiska universitet.

På bara några veckor har samarbetet resulterat i flertalet spel. Under torsdagsförmiddagen hölls en avslutningsceremoni för kursen.

Under sommaren gavs en helt ny sommarkurs inom spelutveckling på Högskolan i Skövde. På det övergripande temat ”bygga kultur” har kinesiska och svenska studenter, på bara några veckor, tillsammans skapat spel – både digitala data- och mobilspel samt analoga brädspel.

Samarbete med olika förutsättningar

Framgångsrikt spelsamarbete mellan svenska och kinesiska studenter

Då kursdeltagarna varit uppdelade i blandade internationella grupper, har kursen erbjudit studenterna en chans att få samarbeta över gränserna, trots att de talar olika språk.

I omgångar har några av studenterna befunnit sig i Kina medan de andra varit i Sverige, samtidigt som de olika grupperna behövde börja skapa varsitt spel.

Det har varit en stor utmaning att få spelskapandet att fungera från olika sidor av världen och med olika förutsättningar för att kommunicera.

– I början hade vi svårt att kommunicera med varandra, men det blev bättre när vi väl började jobba med spelet vi har skapat tillsammans. Hade vi inte kunnat kommunicera ordentligt hade vi inte kunnat utföra varandras idéer, säger animatören Chen Yan Pei, från Shanghai Normal University.

Hennes grupp har skapat 3D-spelet ChingChing’s Adventure som handlar om en äventyrare som utforskar en stad. Både Chen Yan Pei och hennes gruppmedlemmar är alla mycket positiva till kursen och utbytet av erfarenheter mellan de svenska och de kinesiska studenterna.

– Jag är jättenöjd! Mina gruppmedlemmar har varit jättesnälla. Vi har till och med lärt oss lite svenska, säger Chen Yan Pei.

Hoppas på återseende

Under torsdagsförmiddagen hölls en avslutningsceremoni för kursen, där de kinesiska och svenska studenterna samlats på Högskolan tillsammans med lärare, kursansvariga och representanter från Skövde kommun för att bland annat motta sina diplom. Conny Brännberg, ordförande i Skövde kommunfullmäktige, tackade skolorna för ett bra samarbete, och hälsade de kinesiska studenterna välkomna tillbaka till Skövde och till att läsa vidare på Högskolan i Skövde.

Per Backlund, professor i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde riktade i sitt tal ett tack till de studenter som deltagit i kursen.

– Det här var ett pilotprojekt. Tack för att ni ville vara med och utveckla det här med oss. Det har varit väldigt givande och vi hoppas kunna fortsätta med det här kommande somrar.

Kursen har arrangerats i samarbete mellan Högskolan i Skövde, Game Hub Scandinavia, Sweden Game Arena och de kinesiska universiteten Shanghai Normal University och Beijing University of Posts and Telecommunications.

Vi är en modern högskola som präglas av en öppen och välkomnande atmosfär, förstklassiga utbildningar och internationellt konkurrenskraftig forskning. En plats där vi gör framsteg, varje dag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>