Hem NYHETER Ta med barnen till jobbet – motverka bristen på IT-kompetens

Ta med barnen till jobbet – motverka bristen på IT-kompetens

Publicerat av: Redaktionen

Höstlovet ska i framtiden förknippas med inspiration och barn på jobbet.

Det tycker IT-konsultbolaget Consid som nu initierar Bring Your Child to Work Day, med syfte att öka intresset för IT, teknik och digitalisering hos unga, samtidigt som en sund balans mellan arbetsliv och privatliv ska främjas.

Ta med barnen till jobbet – motverka bristen på IT-kompetens

Den 31 oktober i år äger dagen för första gången rum inom bolagets väggar. Nu vill de inspirera andra bolag att haka på tåget.

IT-konsultföretaget Consid huserar i en bransch karakteriserad av kompetensbrist och det befaras att inom bara några år saknas cirka 100 000 ingenjörer inom teknikorienterade yrken. För att motverka detta och skapa ett intresse för teknik och IT hos unga drar nu Consid igång initiativet Bring Your Child to Work Day. Beatrice Carpvik, varumärkesansvarig på Consid, berättar kring initiativets bakgrund och syfte:

– Initiativet grundar sig i en av våra hjärtefrågor – att öka intresset för IT, programmering, teknik och digitalisering hos unga. Att hitta en sund balans mellan arbete och fritid är samtidigt något vi på Consid tycker är otroligt viktigt, varför idén kring detta initiativ vuxit fram och blivit en självklarhet för oss.

Vi har under ett par år anordnat något vi kallar Minecraft Day – en väldigt uppskattad heldag då anställdas barn gästar våra kontor runtom i landet och tar del av en programmeringsutbildning ledd av våra anställda, spelar Minecraft tillsammans och får en insyn i vad föräldrarna gör om dagarna. Vi vill nu ta detta till en ny nivå och få andra företag, såväl inom som utanför vår egen bransch, att följa detta och tillsammans anamma Bring Your Child to Work Day genom att uppmuntra barn att besöka föräldrarnas arbetsplatser.

Carpvik fortsätter kring utformningen av Bring Your Child to Work Day:

– Hur man vill utforma just sin version av Bring Your Child to Work Day är upp till var och en. Vi kommer även i år att köra på Minecraft Day, men vill uppmuntra andra bolag att forma dagen på ett sätt som passar deras respektive verksamhet. Det viktiga för oss är att vi tar oss tiden för detta och låter barnen få ta plats.

Det är inte bara viktigt för den framtida och rådande kompetensbristen, utan även för att kapa en sund work-life balance bland anställda, såväl hos oss på Consid som på andra bolag. Vi tror det är viktigt att komma ihåg vad som är viktigt här i livet och inte fastna i ett tunnelseende, avslutar Carpvik.

Bring Your Child to Work Day äger rum på onsdagen under höstlovet varje år, vilken i år infaller den 31 oktober. Läs mer på www.bringyourchildtoworkday.se.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>