Elever från Östra reals gymnasium vann pris för ljus idé
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Elever från Östra reals gymnasium vann pris för ljus idé

Elever från Östra reals gymnasium vann pris för ljus idé

Publicerat av: Redaktionen

Nyligen korades vinnarna i SM i Ung Företagsamhet. Från Östra reals gymnasium i Stockholm deltog flera företag.

Ett av dessa, Light Right UF, vann priset i kategorin årets vara. Deras affärsidé med återanvända och handgjorda ljus imponerade på juryn.

Det vinnande bidraget är LightRight UF och har under året drivits av Beatrice Ekelund Spånér, Linnea Wilhelm, Lovisa Envall och Martina Röstberg som går i klass Ek18b, Ekonomiprogrammet.

– Jag förstod tidigt att den här elevgruppen presterar utöver det vanliga. De har samlat ljusstumpar i säckar från kyrkor, de har stöpt om i nya formar, de har genomfört ett enormt målinriktat och metodiskt arbete i kombination med en kreativ och professionell marknadsföring som lett till försäljning över stora delar av världen. Deras ljus lyser inte bara upp tillvaron för många utan har även blivit en eftertraktad inredningsdetalj. Jag är mycket imponerad, berättar Helena Palmheden som arbetar som förstelärare på Östra reals gymnasium.

Idén imponerade även på juryn och vinsten delades ut med motiveringen:

 ”Första pris i Årets vara går till ett UF-företag med en stark entreprenörskapsanda, med en synnerligen ljus idé som får kyrkklockorna att ringa…”

Skolarbete kring entreprenörskap skapar ljus framtid för innovativa studenter

Östra reals gymnasium har ett väletablerat arbete på skolan kring entreprenörskap och innovation som drivs av ett antal lärare med förstelärare Helena Palmheden i spetsen tillsammans med Johan Nordling, Christina Gunnarsson och Susanne Langkjaer.

– Jag är så stolt över alla fantastiska elever, men också över mina UF-lärarkollegor och deras insatser i år. Det är starkt att trots rådande omständigheter, hitta nya vägar att driva UF-företag på och dessutom så framgångsrikt. Vi som skola, har aldrig haft så många elever som deltagit på SM som i år, säger Helena Palmheden.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som erbjuder gymnasieskolor utbildningar i entreprenörskap och företagande. Varje år arrangerar organisationen SM i företagande och i år tävlade över 200 företag och 744 UF-företagare i 17 olika kategorier.

Finaltävlingarna pågick under ett par veckors tid och prisutdelningen, som invigdes av Prins Daniel, sändes via ett digitalt event den 11 maj.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>