TCS donerar 100 bärbara datorer till ReDi School i Malmö
Hem TEKNIK Tata Consultancy Services donerar 100 bärbara datorer till ReDi School i Malmö

Tata Consultancy Services donerar 100 bärbara datorer till ReDi School i Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Tata Consultancy Services (TCS) har donerat 100 av företagets bärbara datorer till den nyligen startade ReDi School of Digital Integration i Malmö.

ReDI School är en ideell teknikskola för kvinnor med migrant- och flyktingbakgrund, som erbjuder kostnadsfria utbildningar på flera nivåer inom digital kompetens.

ReDi School grundades i Tyskland 2016 och finns i Danmark och, sedan september i år, även i Sverige. Kurserna som erbjuds pågår under tolv veckor och är uppdelade i tre olika nivåer, från grundläggande kunskaper som att använda en dator till programmering för nybörjare till kurser inom bland annat cybersäkerhet.

Skolan drivs helt med finansiellt stöd från myndigheter samt från donationer samtidigt som kurserna lärs ut av frivilliga.

Nu kommer 100 bärbara datorer, som tidigare använts av TCS konsulter, att få ett nytt liv i form av skoldatorer på ReDi School. I stället för att datorerna har kasserats har dessa installerats om och förberetts för att kunna användas av skolans elever i sina kurser.

TCS donerar 100 bärbara datorer till ReDi School i Malmö– TCS datordonation är ett ytterst välkommet tillskott till vår verksamhet. Kunskaperna hos våra elever varierar stort och dessa datorer är absolut nödvändiga verktyg för att ge dem digitala kunskaper som kan ge dem en bättre chans att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden, säger Felix Abraham Unogwu på ReDI School i Malmö.

– Vi är väldigt glada att vi har fått vara med och hjälpa ReDi School i Malmö genom donationen av de bärbara datorerna, säger Avinash Limaye, Nordenchef på TCS.

– Att datorerna får ett nytt syfte som bidrar till att hjälpa kvinnor in på arbetsmarknaden och samtidigt ger oss fler människor med digitala kompetenser är något som ligger helt i linje med TCS större åtaganden, fortsätter han.

Donationen av datorerna är en del av TCS samlade insatser för att hjälpa flyktingar i Europa sedan kriget i Ukraina inleddes i februari 2022. Företaget har dessutom donerat en miljon Euro till de humanitära organisationerna Unicef, Feba och Care International i Europa. Samtidigt har företagets anställda i regionen donerat 130 000 Euro vilket har TCS har matchat för en totalsumma på ytterligare 260 000 Euro.

TCS har även lanserat flera mentorskapsprogram i Europa med syfte att hjälpa flyktingar att komma in på arbetsmarknaden. I juni 2022 gick TCS med i Sunflower Project, ett paneuropeiskt initiativ som lanserats av Tent Partnership for Refugees (Tent) för att påskynda den ekonomiska integrationen av ukrainska flyktingar i Europa genom att ge tillgång till arbete. TCS kommer att genomföra aktiviteter inom flera områden, inklusive mentorskap, utbildning och kompetensutveckling, för att stödja ukrainare på flykt som sannolikt kommer att stanna kvar i andra europeiska länder under de kommande åren.

TCS har redan lanserat ett mentorskapsprogram i Nederländerna och Tyskland och kommer att lansera programmet i Polen i början av 2023. I Finland samarbetar TCS med en annan ideell organisation som utbildar flyktingar från Ukraina som en del av ett program som startade i september 2022. Målet är att några av dessa elever ska anställas av TCS.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>