Hem TEKNIK Teknikutbildarna utökar utbudet av livesända kurser och utbildningar

Teknikutbildarna utökar utbudet av livesända kurser och utbildningar

Publicerat av: Redaktionen

I spåren av pandemin förändras sättet att utbilda på.

Det skapas en allt större efterfrågan av tillgänglig och digital pedagogik, därför utökar Teknikutbildarna utbudet av att livesända utbildningar.

Med fler livesända kurstillfällen kan Teknikutbildarna erbjuda elever och kursdeltagare samma kvalitativa teoretiska kurser och utbildningar som i det traditionella klassrummet.

Teknikutbildarna utökar utbudet av livesända kurser och utbildningar

Teknikutbildarnas Magnus Lövgren fjärrutbildar en YH-klass

— Distansundervisning ingår i vad vi kallar flexibelt lärande. Vi har sedan en lång tid tillbaka ett omfattande utbud av webbkurser, säger Teknikutbildarnas Marie Hallén, produktionsansvarig för digitalt lärande.

Vi har också livesänt seminarier. I några av våra kurser kombinerar vi webbkurser med en livesändning. Nu utökar vi produktionen med att livesända hela kurser och i vår elektrikerskola erbjuder vi fjärrundervisning.

Det digitala klassrummet ger ett större utrymme för kunskapsutbyte mellan elever och lärare än vad många tror och vi upplever att det skapas en bra dynamik i grupperna.

Det finns många fördelar med ett digitalt klassrum. Undervisningen kan spelas in, eleven kan gå tillbaka till materialet, återvända till utvalda avsnitt och repetera om så behövs. Undervisning online skapar på så sätt förutsättningar för eleven att läsa i sin egen takt.

— Vi ser att livesändningar och fjärrundervisning ger oss som utbildningsföretag större möjligheter.
Vi blir tillgängligare för många fler och när onlineundervisningen sker i realtid får vi automatiskt med nerven i det hela. I en lagom stor grupp blir det samtal och det går även att dela in klassen och genomföra diskussioner i mindre grupper. Vid större livesändningar är chatten ett värdefullt verktyg, där kan både lärare och elever hjälpa varandra framåt med frågor och svar. Värdeskapande utbildning och specialisering är nyckeln till framgång för såväl arbetsgivare som den anställde, säger Marie Hallén.

Magnus Lövgren lärare hos Teknikutbildarna och är van att undervisa YH-elever.

— Förberedelse är superviktigt när man ska fjärrundervisa. Jag är van att använda min whiteboard på mina traditionella kurser, där jag liksom ”ritar mig fram” för att förklara. Det är ett moment som jag får anpassa till just den här tekniken. Fjärrundervisning är en undervisningsform som är säker och trygg i den turbulenta tid vi nu befinner oss i och dessutom sparar det tid, reskostnader och på miljön, det gäller både för utbildare och elever, säger Magnus.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>