Hem EFTER PLUGGET Lasersvärdsfäktning, VR och 8-bitarsmusik på Tekniska museets MegaHelg spel

Lasersvärdsfäktning, VR och 8-bitarsmusik på Tekniska museets MegaHelg spel

Publicerat av: Redaktionen

Med den nya spelvåningen Play Beyond Play öppnad fyller nu Tekniska museet ännu mer spelupplevelser.

Helgen 20-21 oktober får besökare prova lasersvärdsfäktning, skapa 8-bitarsmusik på GameBoy och skapa egna Star WarsBattlefront-banor tillsammans med spelutvecklare från DICE och mycket mer.

Lasersvärdsfäktning, VR och 8-bitarsmusik på Tekniska museets MegaHelg spel

Lasersvärdsfäktning på MegaHelg. Foto: Anna Gerdén

Under hösten bjuder Tekniska museet på extra mycket uppleveser för alla som älskar dataspel. Den nya spelvåningen som öppnade den 6 oktober kompletteras med både VR-labb och helgkurser i programmering och spelgrafik med några av världens ledande spelutbildningar.

Helgerna 20-21 oktober och 24-25 november fylls hela museet med spel i olika former. Den kommande helgen är det spel med rymdtema, och sista helgen i november är det fullt fokus på spel med djur.

Med 1000 kvadratmeter spel så kan ju inte gamepeppet vara annat än på topp! Jag hoppas verkligen att alla kommer ut till oss under våra spelhelger och att fler kommer testa och kanske framförallt att ännu fler förstår att spel är kultur, Linda Sandberg, Programansvarig.

Program för MegaHelg Spel 20-21 oktober

Spel och workshoppar med Nintendo

Nintendo är med oss på plats och kommer bjuda på gamepepp med både LABO-workshoppar, battles och annat skoj.

Star WarsBattlefront – bygg spelbanor med DICE

Dennis Brännvall, Design Director för Star WarsBattlefront på EA/DICE kommer vara med på plats tillsammans med sina kollegor Guillaume Mroz och Christian Johannesen. De svarar på frågor och du får testa på hur det är att vara spelutvecklare.

Träffa VR-utvecklarna på Fast Travel Games

Här får du träffa spelutvecklare från Fast Travel Games, där du kan ställa frågor och testa spelet ApexConstruct. Du kan också tävla i att försöka slå rekord i spelet – fina priser finns att vinna.

Testa lasersvärdsfäktning – LightsaberCombat

Med oss på plats har vi även Ludosport som kommer ha uppvisningar och prova på-workshoppar för både små och stora lasersvärdsfantaster. Ludosport är världens första akademi som lär ut och utövar Sporting LightSaberCombat – ljussvärdsfäktning, som idrottsaktivitet. 13.00: Uppvisning i Lasersvärdsfäktning

Chipmusik och workshoppar med Tekmann

Tekmann är en artist och ett elektroniskt musikprojekt där all musik skapas på ombyggda gamla Nintendo GameBoy-enheter. Musikgenren kallas ”Chipmusik” eller ”8-bitarsmusik”, där det karaktäristiska ljudet från ljudchipen i de gamla spelkonsolerna från 1980/-90-talet är bärande.

Workshop

Lär dig skapa 8-bitars musik på Gameboy – artisten Tekmann visar hur du kan skapa ny, cool musik på gamla spelkonsoler. Deltagarna kommer själva att få använda Gameboy till att skapa musik på ett annorlunda och spännande sätt. Från 10 år.

Skriv rymdäventyr med Sverok

Hur ser ditt äventyr i rymden ut? Dröm dig bort, skriv en berättelse och få chansen att just ditt äventyr kommer med i en bok. Workshopen genomförs tillsammans med Leia, ett nätverk inom Sverok för spelande tjejer och icke-binära personer och verkar för att fler ska utvecklas inom spelhobbyn.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>