Tekniska öppnar – digital pressvisning av nya utställningarna Moving to Mars och Antropocen
Hem EFTER PLUGGET Tekniska öppnar – digital pressvisning av nya utställningarna Moving to Mars och Antropocen

Tekniska öppnar – digital pressvisning av nya utställningarna Moving to Mars och Antropocen

Publicerat av: Redaktionen

Efter att ha hållit stängt i fyra månader förbereder nu Tekniska för att i begränsad form slå upp dörrarna för besökare.

Tekniska öppnar – digital pressvisning av nya utställningarna Moving to Mars och Antropocen

Den 26 februari öppnar museet med två nya internationella utställningar – rymdäventyret Moving to Mars och fotoutställningen Antropocen.

Välkommen till digital pressträff och förhandsvisning av vårens utbud från Tekniska.

Digital pressträff 17 februari kl 09:30

Tekniska öppnar – digital pressvisning av nya utställningarna Moving to Mars och Antropocen 3

Moving to Mars

Planeten Mars har fascinerat människan i tusentals år, och våra drömmar om att en dag sätta foten på den röda planeten kan snart bli verklighet. The Design Museum i London har skapat en upplevelse där du inte bara kan känna lukten, ljuset, och sanden under dina fötter utan även kliva in och prova Mars-livet i en fullskalig boendemiljö. Men Mars är en ogästvänlig plats, och vi lämnas med insikten om att vi måste bli bättre på att ta hand om vår egen planet. Läs mer om Moving to Mars, eller klicka här för pressmaterial.

 

Tekniska öppnar – digital pressvisning av nya utställningarna Moving to Mars och Antropocen 4

Antropocen

Antropocen är en angelägen, vacker, drabbande stor fotoutställning om människan, tekniken och naturen. En upplevelse som berör och skakar om, och som smärtsamt tydligt visar hur vi människor förändrar naturen för alltid. I utställningen har konstnärerna Edward Burtynsky, Jennifer Baichwal och Nicholas de Pencier genom fotografi, film, augmented reality och vetenskaplig forskning skapat en utställning som dokumenterar hur mänskligheten förändrar planeten för alltid. Läs mer om Antropocen , eller klicka här för pressmaterial.

Omsorgsfullt öppnande

När Tekniska museet öppnar den 26 februari sker det omsorgsfullt. Ett nytt biljettbokningssystem begränsar både antalet besökare och sprider inpasseringar över dagen. Extra personal finns på plats för att säkerställa att ingen trängsel uppstår. Tekniska museet är ett av landets största museer med 10 000 kvadratmeter utställningsyta. Läs mer om hur Tekniska museet hanterar pandemin.

Utställningarna Moving to Mars och Antropocen visas i samarbete med Nibe, hållbarhetspartner, och Ericsson, huvudpartner till Tekniska museet.

För anmälan, klicka här eller kontakta calle.ros-pehrson@tekniskamuseet.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>