Träning även för gymnasieungdomar
Hem KOMMUNER Träning även för gymnasieungdomar

Träning även för gymnasieungdomar

Publicerat av: Redaktionen

Under gårdagens pressträff öppnade regeringen upp för att även äldre ungdomar som är födda 2002 eller senare kan delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter, både inomhus och utomhus.

Träning även för gymnasieungdomar

Regeringen har öppnat upp för att även äldre ungdomar som är födda 2002 eller senare kan delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter. Foto: Getty

Piteå kommun kommer att öppna för träning enligt rekommendationen från den 6 februari.

Det prepareras även fler områden för att skapa möjligheter för träning och utomhusaktiviteter.

– Vi är naturligtvis tacksamma att Regeringen och Folkhälsomyndigheten nu gör den här bedömningen och att fler unga kan återgå till sina aktiviteter. Vi vet hur viktigt det är för vår hälsa och hoppas även vädret möjliggör fler utomhusaktiviteter, säger Annika Nordstrand, förvaltningschef kultur, park och fritid.

Regeringen rekommenderar att offentlig verksamhet som inte är nödvändig stängs till och med 21 februari – men barn födda 2002 eller senare undantas. Bedömningen är att de positiva aspekterna av barn och ungas fysiska aktivitet överväger och därför görs en ändring i de allmänna råden. Verksamheten ska bedrivas ansvarsfullt och för idrottsföreningar, idrottsledare och varje enskild aktiv gäller som tidigare att följa pandemilagen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Frågor kring vad som gäller för enskilda idrotter hänvisas till specialförbunden

– Vi har skyltat i våra hallar och uppmanar alla följa rekommendationerna så att vi tillsammans bromsar smittspridningen, säger Annika Nordstrand.

Fler arenor för träning och utomhusaktiviteter

Under förra veckan preparerade kultur, park och fritid bokningsbara utomhusplaner vid LF Arena och Strömbackaskolan.

– Vi har lyssnat av våra föreningar och försöker tillgodose de behov som finns genom att erbjuda fler träningsmöjligheter, säger Annika Nordstrand.

Fler områden har ställts iordning för utomhusaktiviteter. Nytt för i år är vinterdäcket vid Stadsberget som består av en isbana och en liten isslinga. Kommunen preparerar tio isplaner runt om i kommunen och det finns även isplaner med sarg som föreningslivet ansvarar för. Vid Norrstrand är bandyplanen åkbar och Vinterleklandet med pulkbacke kommer att öppna under helgen. Även Strömlidas backe pistas för pulkåkning och vid Lomtjärn finns en reflexvandring med packade skoterspår att gå på.

– Jag är jätteglad över alla de utomhusaktiviteter som vi kan erbjuda trots utmaningar med vädret och pandemin. Jag hoppas att alla som kan, tar tillvara möjligheterna att vara utomhus på ett säkert sätt och att vi får se fram emot en ljus vår, säger Annika Nordstrand.

På hemsidan finns sammanställningar av motionsspår, isplaner, platser för vinterfiske och länkar till skidspår och skoterleder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>