Mercatus gästade hållbarhetsdagen på Vimmerby Gymnasium
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Mercatus gästade hållbarhetsdagen på Vimmerby Gymnasium

Mercatus gästade hållbarhetsdagen på Vimmerby Gymnasium

Publicerat av: Redaktionen

För ett par veckor sedan fick Mercatus möjligheten att närvara på Vimmerby Gymnasiums hållbarhetsdag.

Gymnasiet har sedan 2018 anordnat en dag av, med och för gymnasiets elever och i år fick även Mercatus vara på plats.

För oss på Mercatus är det viktigt att skapa relationer med ungdomarna i vår närhet. Det är nästa generations kollegor, kunder och leverantörer. Om de redan tidigt vet vad Mercatus erbjuder, är vår övertygelse om att vi får fler medborgare som bryr sig om vårt gemensamma dyrbara vatten. Tillsammans skapar vi förutsättningar för en ren miljö, utan förorenat vatten!

Mercatus gästade hållbarhetsdagen på Vimmerby GymnasiumUnder dagen berättade och demonstrerade Elin Gustafsson och Jon Lundahl vad Mercatus kan rena för typ av vatten. Elin och Jon jobbar på membranavdelningen respektive på vår avdelning för eftermarknad.

– Intresset var mycket större än vi hade förväntat oss och vi hade besök av genuint intresserade ungdomar som ställde högst relevanta frågor, konstaterar Elin och Jon tillsammans när vi sammanfattar dagen.

Pär Bragsjö, VD, på Mercatus betonar att samarbetet med gymnasiet är en viktig pusselbit för kompetensförsörjning såväl som att sprida kunskapen om hur mycket vatten våra industrier behöver:

– Det pratas mycket om att bli CO2-neutrala i processerna, men det börjar faktiskt bli hög tid att lyfta frågan om vårt vatten. Just nu är grundvattennivåerna så låga att Vimmerby inte kan ta emot fler vattenkrävande industrier. Där lobbar vi för att fler industrier ska ta klivet att helt recirkulera sitt processvatten som används för att tvätta, kyla eller spola vid tillverkning av olika produkter, konstaterar Pär när han pratar om värdet att synas på Vimmerby Gymnasiums hållbarhetsdag.

Vi tackar gymnasiet för möjligheten och hoppas på fortsatt samarbete, både för ungdomarnas och miljöns framtid!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>