Tele2 kopplar upp ECPATs arbete mot sexuell exploatering av barn
Hem NYHETER Tele2 och ECPAT har ingått ett flerårigt partnerskap

Tele2 och ECPAT har ingått ett flerårigt partnerskap

Publicerat av: Redaktionen

Tele2 kopplar upp ECPATs arbete mot sexuell exploatering av barn

Tele2 bidrar till ECPATs viktiga arbete mot sexuell exploatering av barn genom att koppla upp Ditt ECPAT, en stödlinje för barn, och Föräldrahjälpen, en ny stödlinje för föräldrar.

Tele2 tillhandahåller även telefoni, växellösning och teknisk support för ECPATs svenska organisation.

Sexuell exploatering av barn har tyvärr ökat explosionsartat de senaste åren. I Sverige har ECPAT en ledande roll i arbetet med att förebygga övergrepp och hjälpa de barn och unga som utsetts. Nu inleder Tele2 och ECPAT ett partnerskap där Tele2 tillhandahåller telefoni, tjänster och support som möjliggör ECPATs svenska organisation och stödlinjer. Partnerskapet blir en viktig del i Tele2s hållbarhetsarbete med fokus på att skapa trygghet för barn i en uppkopplad värld.

– Vi har länge imponerats av ECPATs oförtröttliga arbete. Alltför många barn och unga idag kommer i kontakt med, eller i värsta fall utsätts för, någon form av sexuell exploatering. Det är ett växande problem som måste tas på allvar, oavsett om det gäller bilder som sprids bland klasskompisarna eller kriminella nätverk som utnyttjar barn sexuellt. Vi är därför väldigt stolta över att Tele2 kan möjliggöra ECPATs organisation och verktyg, säger Viktor Wallström, kommunikations- och hållbarhetschef på Tele2.

Tele2 kopplar upp ECPATs arbete mot sexuell exploatering av barnIdag lanseras nya ECPAT Föräldrahjälpen

För ett och ett halvt år sedan lanserades Ditt ECPAT, en stödlinje som erbjuder barn och unga hjälp, stöd och kunskap om bilder, sexuella kränkningar, hot och övergrepp på och utanför nätet. Men för att förebygga övergrepp är det viktigt att även vuxna i barns närhet har rätt kunskaper och får det stöd de behöver. Därför lanserar ECPAT idag Föräldrahjälpen, som även den kopplas upp av Tele2.

– Vi vill kunna hjälpa barn ytterligare genom att ge föräldrar och andra viktiga vuxna runt barnen möjlighet till ytterligare stöd. Många vuxna ringer redan idag till stödlinjen för barn med frågor om hur de kan prata med barn om risker på nätet, eller hur man som vuxen kan vara ett bra och tryggt stöd till ett barn som blivit utsatt. Vi vet därför redan idag att behovet av Föräldrahjälpen är stort, säger Anna Karin Hildingson Boqvist, generalsekreterare på ECPAT Sverige.

Tele2 möjliggör kostnadsfria samtal, oavsett operatör, till både Ditt ECPAT och Föräldrahjälpen. För att skydda de barn och vuxna som är i behov av stöd så syns inte samtalen på telefonräkningen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>