Nackademin i samarbete med Noroff School of Technology and Digital Media
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Nackademin i samarbete med Noroff School of Technology and Digital Media

Nackademin i samarbete med Noroff School of Technology and Digital Media

Publicerat av: Redaktionen

Nackademin, en av Sveriges ledande aktörer inom yrkeshögskola och företagsanpassade utbildningar, ger det positiva beskedet att man nu stärker sin position inom yrkesinriktad utbildning genom sitt samgående med Noroff Education AB.

Noroff Education AB har förvärvat 51 procent av aktierna i bolaget.

Nackademin stärker därmed sin position på utbildningsmarknaden.

” För Nackademin är samarbetet med Noroff ett naturligt nästa steg. Vi har samma vision när det kommer till utbildning, livslångt lärande och anställningsbarhet och genom att kombinera Nackademins organisatoriska styrka med Noroffs enastående online kapacitet, vill vi säkra fortsatt tillväxt på den svenska marknaden. Som en grupp kommer vi stärka vår innovationsförmåga och kunna distribuera vår gemensamma portfölj till en mycket större publik under befintliga varumärken.” säger Vibeke Pålhaugen, styrelseordförande, Nackademin

” Vi är djupt imponerade över vad Nackademin har åstadkommit och det sätt som de säkerställer sina studenters färdigheter och kunskaper inom digital transformation. Vi delar visionen av vad vi vill åstadkomma för våra studenter och genom att slå samman våra resurser av anställda och konsulter kommer vi kunna hjälpa fler i Norge och Sverige att uppnå framgångsrika karriärer.” säger Lars Erik Torjussen, CEO, Noroff Education

Nackademin i samarbete med Noroff School of Technology and Digital Media

Nackademin stärker sin position på utbildningsmarknaden

I Norden är det stor efterfrågan på kompetens inom Nackademins och Noroffs gemensamma specialistområden. Inte minst inom IT och samhällsbyggnad är kompetensbristen extraordinär. Yrkeskompetens behövs, och utbildning är lösningen. Yrkesspecifik utbildning är en nödvändighet för att de tillsammans ska möta vår samtids utmaningar, den femfaldiga övergången inom energi, miljö, teknik, säkerhet och demografi.

Noroff är specialiserade inom digitalisering. Nackademin och Noroff delar passionen att hjälpa verksamheter inom samtliga branscher och sektorer med deras digitala transformationsresa. Genom de ingenjörsutbildningar de båda aktörerna erbjuder har dom också en djup förankring i vilka behov, kopplat till digitalisering, som vi ser i samhället.

Nackademin och Noroff, under ett tak, med sina respektive varumärken, kommer att erbjuda ett stort utbud av vassa eftergymnasiala utbildningar och kurser – till individer och företag. Det åstadkommer dom genom att förena krafterna hos lärare, konsulter och specialistkompetenser som har en hög akademisk nivå och gedigen branscherfarenhet.

Det gemensamma utbudet består av både ackrediterade utbildningar och icke ackrediterade kortare kurser och tillsammans har Nackademin och Noroff cirka 7 000 studenter inom främst IT och samhällsbyggnad. Nackademin erbjuder även utbildningar inom områden som kommunikation, design, elteknik, energi och pedagogik samt vård och hälsa. Samtliga utbildningar genomförs i nära samarbete med företag från respektive bransch.

Tillsammans stärker nu Nackademin och Noroff sin kapacitet och förmåga att ta fram och utveckla utbildningar, och förbereda våra studenter, så de blir anställningsbara och kan bidra med den yrkeskompetens som marknaden i Sverige och Norge efterlyser och efterfrågar.

” Det här är en perfekt match för Nackademin i vår strävan att öka tillgängligheten och erbjuda yrkeskompetens till större delar av den svenska marknaden. Detta kommer att stärka vår position särskilt inom IT och online utbildning. Jag och min ledningsgrupp ser fram emot alla möjligheter detta samarbete ger.” avslutar Astrid Westfeldt Corneman, VD, Nackademin

Nackademins vd, Astrid Westfeldt Corneman och hennes ledningsgrupp, kommer tillsammans med styrelsens ordförande sedan 2011 Vibeke Pålhaugen, att fortsätta leda verksamheten i Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>