Nya uppdragsutbildningar tillsammans med Folkuniversitetet
Hem UTBILDNING Nya uppdragsutbildningar för Högskolan Väst tillsammans med Folkuniversitetet

Nya uppdragsutbildningar för Högskolan Väst tillsammans med Folkuniversitetet

Publicerat av: Redaktionen

För drygt ett år sedan tecknade Högskolan Väst och Folkuniversitetet ett samverkansavtal kring en ny strategisk satsning på uppdragsutbildning.

Redan i september 2022 startade första omgången av Fastighetsmäklare där det nu finns cirka 250 deltagare i pågående utbildningar.

Nu tas nästa steg med två nya ettåriga utbildningar – Arbetsintegrerat ledarskap samt Webbdesigner.

– Det känns bra att ytterligare kunna bidra till ökad kompetens i arbetslivet och att ge individer och arbetsgivare möjlighet att vässa sig. Det är viktigt för oss att vara med och öka möjligheterna till ett livslångt lärande och bidra i samhällsutvecklingen, säger Fredrik Sjögren, t f prefekt på Institutionen för ekonomi och IT på Högskolan Väst, som ansvarar för utbildningarna.

Både Högskolan Väst och Folkuniversitetet är sedan tidigare starka aktörer inom livslångt lärande och frågor som rör kompetensutveckling och omställning.

Nya uppdragsutbildningar tillsammans med Folkuniversitetet– Här ser jag ett gemensamt uppdrag där vi kan stärka varandra. Några av fördelarna med samarbetet är att det skapar en större erfarenhets- och kunskapsbredd samt möjligheten att nå ut till fler arbetstagare och organisationer, över hela landet, säger Fredrik Sjögren.

Marcus Hallberg, biträdande stiftelserektor på Folkuniversitetet Region Väst och vd för Folkuniversitetet Uppdrag Väst AB instämmer:

– Folkuniversitetet och Högskolan Väst kompletterar varandra och att vi redan nu kan erbjuda ytterligare två längre utbildningar visar att vi båda känner stort engagemang för kompetensförsörjningsfrågan.

Marcus fortsätter:

– Vi har ett brett utbud sedan tidigare av utbildning såsom exempelvis yrkeshögskoleutbildningar och diplomutbildningar och att nu också kunna erbjuda fler högskoleutbildningar tillsammans med Högskolan Väst känns fantastiskt bra.

Vill möta behoven
Att det blev just de här två utbildningarna som nu erbjuds handlar om att möta det behov som finns.

– Vi ser ett behov på arbetsmarknaden för de här utbildningarna och att då kunna bygga på sin kompetens medan man arbetar är bra för både arbetsgivare och individ, säger Jonna Johansson, biträdande prefekt för uppdragsutbildning på Institutionen för ekonomi och IT på Högskolan Väst.

Helt ny utbildning
Hon berättar att utbildningen till Webbdesigner har funnits sedan tidigare i högskolans reguljära utbud medan Arbetsintegrerat ledarskap är helt ny. Den har utvecklats gemensamt av högskolan och Folkuniversitetet där högskolans styrka inom sitt profilområde arbetsintegrerat lärande går som en röd tråd genom utbildningen.

– Högskolan har en lång historia av att undervisa inom ledarskap på olika nivåer. Det speciella här är att deltagarna ska kunna reflektera och använda sin vardag in i utbildningen. Deltagarens arbetsgivare kommer därmed också sannolikt att utvecklas parallellt med att deltagarna går utbildningen, säger Jonna Johansson.

Jonna betonar också att deltagarna kommer att få verktyg redan under utbildningens gång att utvecklas som ledare och dessutom ett värdefullt utökat kontaktnät inom området.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>