Hem APPAR Mobilearn når större målgrupp med utökat språkutbud och inför tigrinja i tjänsten

Mobilearn når större målgrupp med utökat språkutbud och inför tigrinja i tjänsten

Publicerat av: Redaktionen

Eritreaner var efter syrier den största gruppen som sökte asyl i Sverige under 2016.

Tigrinja talas av nära 9 miljoner människor i Eritrea samt i norra Etiopien.

Mobilearn når större målgrupp med utökat språkutbud och inför tigrinja i tjänstenMobilearn lanserar nu, som ett sjätte språk, tigrinja i sin tjänst jämte de tidigare som är arabiska, persiska, engelska, somaliska och svenska.

”Våra tigrinjatalande användare kan initialt i tjänsten exempelvis skapa ett professionellt cv samt söka jobb och få delar av det samlade innehållet i Mobilearn tillgängligt på sitt hemspråk, men hela tjänsteinnehållet kommer successivt att översättas löpande” säger Magnus Winterman, VD på Mobilearn i Sverige.

”Våra hittills ca 130 kommunkunder kommer som en service naturligtvis att få tillgång till språkuppdateringen utan extra kostnad” fortsätter han.

Bollnäs som exempel är en av alla kommuner i landet som tagit emot många nyanlända från Eritrea och de är tacksamma för att språket nu införs i Mobilearn.

”En stor del av de som talar tigrinja i Bollnäs kommun kan inte engelska eller svenska och därför är det väldigt positivt att Mobilearn nu inför tigrinja i sin tjänst. Vi kommer kunna dela ut Mobilearn till fler individer hos oss och på så sätt ger vi möjlighet till en förbättrad integration för ytterligare en stor målgrupp.” sägerDino Hadzizulfic, enhetschef på flyktingmottagningen i Bollnäs kommun.

Bollnäs kommun har varit kund hos Mobilearn sedan 2014 och förlängde sitt avtal i början av hösten 2016. Sedan i mars i år ingår Mobilearn som en del i Bollnäs samhällsintroduktion till sina nyanlända.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>