Hem Debatt Clio Online bjöd in lärarstudenter på seminarium

Clio Online bjöd in lärarstudenter på seminarium

Publicerat av: Redaktionen

IT-pedagogen var inbjudna igår tillsammans med Södertörns lärarstudenter på ett lunchseminarium.

Där studenterna fick ta del utav Clio Onlines digitala läromedel som hölls utav Michaela Vendt, implementeringskoordinator på Clio Online.

Clio Online bjöd in lärarstudenter på seminarium 3Plattformen Clio Online från Bonnier Education lanserade hösten 2016, som har sitt ursprung från Danmark där det har använts under 10 års tid, vi kan se att grannlandet har ett långt försprång i den digitala resan i skolan.

Clio Online riktar sig till lärare som arbetar med mellanstadiet samt högstadiet, med Clio Online innefattar bland annat ett digitalt självrättande system för prov, vilket utgår från de nationella kunskapskraven och förbereder eleverna för de nationella proven i svenska, svenska som andraspråk, engelska, NO och SO. Totalt omfattar Clio Online 11 skolämnen.

Avslutningsvis träffade IT-pedagogen lärarstudenten Sara Ivares, som är på sitt fjärde år och hennes inriktning är svenska och religion för gymnasiet.

– Jag är inte bra på IKT, vad och hur en lärare kan använda det i sin vardag i lärandet och klassrummet. Min absoluta ambition är att använda det av så hög grad som möjligt efter att jag är klar med min utbildning.

Vi ställde frågan vad hon saknade i sin lärarutbildning?
– Jag önskar att det tar upp möjligheten att nyttja digitala läromedlet i sin undervisning, idag utrycker dem bara att det ”finns och är bra att använda”

Det är anmärkningsvärt att man inte tar upp digitala verktyg i lärarutbildningen då Skolverket har fått regeringens uppdrag att ta fram en IT- och digitaliseringsstrategi för skolan. Bland annat vill man att programmering ska ingå i grundskolans kursplan. Clio Online erbjuder lärarstudenterna fri åtkomst till deras digitala verktyg under studietiden.

För mer information: http://skolvarlden.se/artiklar/regeringsforslag-programmering-i-grundskolan

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>