AcadeMedia EdTech gör förvärv – köper marknadsplats för utbildning
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING AcadeMedia EdTech gör förvärv – köper marknadsplats för utbildning

AcadeMedia EdTech gör förvärv – köper marknadsplats för utbildning

Publicerat av: Redaktionen

AcadeMedia EdTech köper Studier.se, en marknadsplats för utbildning och kurser.

AcadeMedia EdTech gör förvärv – köper marknadsplats för utbildning

Studier.se erbjuder sök- och jämförelsetjänster för utbildningsanordnare.

Studier.se grundades 2011 och är baserat i Göteborg. Genom att samla kurser och utbildningar från olika utbildningsanordnare på ett och samma ställe skapas en digital samlingsplats som gör det lättare för människor att hitta rätt utbildning oavsett om man söker ett högskoleprogram, en gymnasieutbildning eller kompetensutveckling genom yrkesutbildning.

– Förvärvet av Studier.se ligger i linje med AcadeMedias strategi att driva utvecklingen av digitala utbildningstjänster. Digitala marknadsplatser fyller en viktig funktion genom att hjälpa människor att hitta rättutbildning. Studier.se är i en spännande fas på en marknad som växer både i Sverige och internationellt, säger Anders Haesert, som är chef för AcadeMedia EdTech.

– Med AcadeMedia som långsiktig ägare får vi tillgång till kompetens, nätverk och resurser som gör det möjligt för oss att fortsätta utveckla vår plattform och förbättra användarupplevelsen. Vi är inställda på ökad tillväxt genom starka erbjudanden och innovativa tjänster, säger Per Andersson, grundare och VD för Studier.se.

Förvärvet i korthet

Studier.se omsätter cirka 9 MSEK och har ett positivt resultat på 1,6 mkr (2020). Kunderna är gymnasier, universitet, yrkeshögskolor och andra utbildningsanordnare. Under 2020 hade Studier.se i genomsnitt 50 000 unika användare per månad. Antalet anställda är nio personer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>