Hem NYHETER Tio unga fordonstekniker får Mercedes-Benz nya svenska stipendium

Tio unga fordonstekniker får Mercedes-Benz nya svenska stipendium

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det klart vilka unga fordonstekniker som får Mercedes-Benz Sveriges nya stipendium – TechStar.

Tio elever som går ut fordonsprogrammet med inriktning mot personbil på gymnasiet i år får följa med på en unik resa till Mercedes-Benz hemstad Stuttgart.

Där genomgår de bland annat en utbildning till certifierade underhållstekniker.

Tio unga fordonstekniker får Mercedes-Benz nya svenska stipendium 2

Nu är det klart vilka unga fordonstekniker som får Mercedes-Benz Sveriges nya stipendium – TechStar.

Det nya stipendiet presenterades i vintras som ett led i Mercedes-Benz satsning på att öka intresset för fordonstekniker som yrke.

– Hela bilbranschen har problem att hitta unga duktiga människor, säger Helgi Gestsson som är direktör för Customer Services på Mercedes-Benz Sverige.

– En ung och driven tjej eller kille med rätt inställning har lätt att få jobb direkt efter gymnasiet. Och det finns bra och stora möjligheter att gå vidare och lära sig mer.

Stipendiet TechStar instiftades i vintras och syftet var att hitta de elever som verkligen har både rätt kompetens och rätt inställning.

– Det var intressant att se hur mogna många var i sina formuleringar, fortsätter Helgi Gestson.

Glädjande många nämnde kundkontakter och förmåga att skapa relationer med kunder som något viktigt inför framtiden. Just de mjuka värdena är något som man historiskt sett har gett allt för lite betydelse i den här branschen, och något som vi vill lyfta fram. Självklart måste man också vara en skicklig tekniker som drivs av att lära sig nya saker hela tiden. Vem trodde för 20 år sedan att högspänningskompetens skulle vara viktigt?

– Det är ett riktigt bra gäng som vi valt ut, och det ska bli roligt att följa dem i deras yrkesliv.

De tio utvalda är:

Philip Sandolf, Värnamo
Elias Pettersson, Lärbro
Rasmus Hallberg, Ås
William Stjernfeldt, Korsberga
Emma Friberg, Malmö
Hassan Amoury, Jönköping
Jennie Wikforss, Dalby
Calle Sjöberg, Enköping
Marcus Obrell, Kävlinge
Isak Elgendahl, Östersund

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>