Hem NYHETER Uppdaterat skolmaterial från Konsumentföreningen Stockholm

Uppdaterat skolmaterial från Konsumentföreningen Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

För sju år sen tog Konsumentföreningen Stockholm, tillsammans med lärare och andra sakkunniga, fram skolmaterialet Släng inte maten i syfte att stärka elevernas intresse och kunskap för hållbar utveckling.

Nu har det materialet uppdaterats och anpassats enligt läroplanen.

Uppdaterat skolmaterial från Konsumentföreningen Stockholm

Det nya skolmaterialet består av tre lektioner som är uppbyggda kring en utmaning och ett ställningstagande för eleven. Eleverna får bland annat lära sig hur de lagar hållbar mat, vad datummärkningen innebär och vad som är sopor och vad som är mat.

Materialet med nya filmer och pedagogiska övningar kan varieras och kombineras på olika sätt för användning i årskurs 4-9 i ämnena hem- och konsumentkunskap, samhällskunskap, kemi och biologi, och med fördel ämnesövergripande

– Skolmaterialet som vi tog fram för sju år sen har varit ett väldigt uppskattat läromedel för både elever och lärare. Därför har vi bevarat det pedagogiska och intresseväckande upplägget i de uppdaterade lektionerna och hoppas kunna fortsätta stärka elevernas intresse och kunskap för hållbar utveckling, säger Minna Hellman, hållbarhetsstrateg, Konsumentföreningen Stockholm.

Skolmaterialet finns på kfstockholm.se/skola.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>