För sju år sen tog Konsumentföreningen Stockholm, tillsammans med lärare och andra sakkunniga, fram skolmaterialet Släng inte maten i syfte att stärka elevernas intresse och kunskap för hållbar utveckling.
Nu har det materialet uppdaterats och anpassats enligt läroplanen.
Det nya skolmaterialet består av tre lektioner som är uppbyggda kring en utmaning och ett ställningstagande för eleven. Eleverna får bland annat lära sig hur de lagar hållbar mat, vad datummärkningen innebär och vad som är sopor och vad som är mat.
Materialet med nya filmer och pedagogiska övningar kan varieras och kombineras på olika sätt för användning i årskurs 4-9 i ämnena hem- och konsumentkunskap, samhällskunskap, kemi och biologi, och med fördel ämnesövergripande
– Skolmaterialet som vi tog fram för sju år sen har varit ett väldigt uppskattat läromedel för både elever och lärare. Därför har vi bevarat det pedagogiska och intresseväckande upplägget i de uppdaterade lektionerna och hoppas kunna fortsätta stärka elevernas intresse och kunskap för hållbar utveckling, säger Minna Hellman, hållbarhetsstrateg, Konsumentföreningen Stockholm.
Skolmaterialet finns på kfstockholm.se/skola.