Hem NYHETER Ny termin och nya möten genom musiken

Ny termin och nya möten genom musiken

Publicerat av: Redaktionen

Hösten 2018 innehåller flera spännande utvecklingsprojekt för El Sistema i Sverige.

Med fler förebildande verksamheter ute i landet stärker vi banden från norr till söder och närmast ses vi i Södertälje.

Ny termin och nya möten genom musiken

Dags att anmäla sig till nätverksträffen 25-27 september!

I kväll spelar en av El Sistemas ”role models”, Dream Orchestra, för kulturkalasande göteborgare, i ett sammanhang som inkluderar precis alla. Göteborgs kulturkalas är i år sammanlänkat med Europride och Göteborgs Dans och teaterfestival. Dream Orchestra är inbjudna att spela på scenen i Bältespännarparken, mitt på Avenyn.

Att visa exempel och dela med sig av hur man kan arbeta med musiken som verktyg för social förändring är en viktig del av stiftelsens arbete med att sprida El Sistema i Sverige. Därför fortsätter vi att utveckla förebildande orkestrar tillsammans med er ute i landet.

Resan går vidare

Södertäljes musikaliska framsteg kommer att presenteras närmare vid nätverksträffen i september, läs mer om innehållet i bifogat material eller anmäl dig direkt här!

Hammarkullens arbete med El Sistema i förskolan känner många till, men att befästa det och visa på den sociala utveckling El Sistema bidragit till i Hammarkullen efter åtta års verksamhet känns angeläget. Det gör vi i samarbete med pedagogerna i Hammarkullen i höst. Parallellt sker ett konstnärligt utvecklingsarbete tillsammans med El Sistema i Malmö, och senare i höst möter vi El Sistema i norra Sverige för att se hur vi tillsammans kan nå nya framsteg.

Mellan resorna inom Sverige reser också El Sistemas konstnärlige ledare Ron Davis Alvarez till internationella sammankomster för att utbyta erfarenheter och sprida kunskap. I England samlas nästa vecka det europeiska El Sistema-nätverket, då SEYO 2019 hålls i Birmingham och London. Där väntar många intressanta seminarier och workshops vid sidan om det musikaliska mötet ungdomarna emellan i Sistema Europe Youth Orchestra, SEYO.

Fysiska och digitala mötesplatser

I Sverige sker internationella möten återigen i Stockholm då den tredje El Sistema Academy hålls på Kungliga Musikhögskolan, KMH, i januari 2019. Programplaneringen är i gång och fler nyheter om det kommer längre fram.

Att mötas är det bästa, men det finns många sätt att dela kunskap på, inte minst genom El Sistema Play som vi hoppas ni har glädje av. Vi producerar fler filmer i höst. Vi fortsätter också med den uppskattade Gästbloggen där ni själva berättar och bidrar till den samlade kunskapen. Höstens första blogg skrivs av stiftelsens nya ordförande och ledare för arbetsteamet, Eric Sjöström.

Vi vill som alltid på bästa sätt sprida information om ert arbete ute i landet. Så berätta för oss nu vid terminsstarten hur ert program för hösten ser ut. Vi vill gärna lägga ut inplanerade konserter, Vänstays eller andra sociala sammankomster där er musik tar plats till glädje för fler. Skicka ett mail i retur till malin.c@elsistema.se så uppdaterar vi på www.elsistema.se.

Vi hoppas att ni alla fått en bra start på terminen och att vi ses i Södertälje!

Verksamhetsteamet för Stiftelsen El Sistema

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>