Hem NYHETER Välkomna till Pep Dag och Prins Daniels Lopp i Hagaparken

Välkomna till Pep Dag och Prins Daniels Lopp i Hagaparken

Publicerat av: Redaktionen

Söndagen den 8 september äger Pep-dagen och Prins Daniels Lopp rum i Hagaparken.

H.K.H. Prins Daniel deltar under dagen och delar bland annat ut medaljer till barn som sprungit Prins Daniels Lopp.

Välkomna till Pep Dag och Prins Daniels Lopp i Hagaparken

Den 8 september kl. 11.00 till 15.00 välkomnas familjer till en Pep Dag i Hagaparken. Under Pep-dagen i Hagaparken finns det möjlighet att delta i Prins Daniels Lopp, träffa Carolina Klüft, Bolibompadraken och flera andra organisationer som är på plats för att skapa rörelseglädje för alla barn och unga.

Generation Pep, en organisation initierad av Kronprinsessparet som arbetar för barn och ungas hälsa, har tagit initiativ till att skapa konceptet Pep Dag – dagar då rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus.

Syftet är att ge barn och unga möjlighet att uppleva rörelseglädje i olika former, allt ifrån dans, lek, friluftsliv och idrott, samt att få kunskap om rörelse och kost.

Besökarna välkomnas till Pep-dagen av Prins Daniel och Solna Stad. Carolina Klüft är konferencier och leder scenprogrammet som kommer att innehålla inspiration och rörelseglädje.

Under dagen finns det möjlighet att ta del av information om Generation Pep och skolsatsningen Pep Skola, delta i världsrekordförsök i rundpingis och bestiga Hagaberget tillsammans med äventyrare. Alla barn får möjlighet att uppleva rörelseglädje med Bolibompadraken och Friskis&Svettis erbjuder uppvärmningar inför Prins Daniels Lopp samt ett gratis familjepass för alla besökare i parken.

– Jag hoppas att barn och deras föräldrar tar på sig sina träningskläder och kommer till Hagaparken och får en fantastisk utomhusdag med massa härlig rörelse. Genom att få uppleva rörelseglädje tillsammans och inhämta kunskap tror vi att fler familjer kommer välja att leva aktivt och hälsosamt, säger Carolina Klüft, verksamhetschef för Generation Pep.

Barn födda 2007–2013 kan springa Prins Daniels Lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj. Det är först till kvarn som gäller för att få en av de 1 500 startplatserna. Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till loppet här på www.generationpep.se/sv/pep-dag. Anmälan stänger när loppet är fullt.

På plats i parken kommer organisationer och företag visa upp det arbete de bedriver för barn och ungas hälsa och besökare ges möjlighet att prova på deras olika aktiviteter.

Pep-dagen i Hagaparken anordnas av Generation Pep, AIK Friidrott, Kungliga Hovstaterna och Solna Stad.

Fler Pep-dagar kommer att arrangeras på andra platser runt om i landet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>