​Nya YH-utbildningar till Västerbotten
Hem SkolNivåEftergymnasial Utbildning ​Nya YH-utbildningar till Västerbotten

​Nya YH-utbildningar till Västerbotten

Publicerat av: Redaktionen

14 nya yrkeshögskoleutbildningar med start i höst har beviljats i länet.

​Nya YH-utbildningar till VästerbottenUtbildningarna är bland annat inom IT, teknik, samhällsbyggnad, media och design samt hälso- och sjukvård. Flera skolor har redan öppnat sin anmälan.

– YH är exempel på en utbildningsform som ger direkt kompetens till arbetsmarknaden. Därför är vi extra glada över årets beviljade utbildningar som har en stor branschbredd och även en geografisk spridning inom regionen, säger Aurora Pelli enhetschef Näringsliv och Utbildning vid Region Västerbotten.

Många av utbildningarna ges på distans medan en del är placerade på olika platser i länet. Ett exempel är energiingenjörsutbildningen som finns på studieorterna Dorotea, Vilhelmina och Sorsele.

– I vårt allt mer digitala samhälle blir energiförsörjningen en avgörande fråga för att kunna fortsätta utveckla våra samhällen hållbart, så en YH-utbildning till energiingenjör är helt rätt i tiden, säger Ulrica Olsson, utvecklingschef i Vilhelmina kommun.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>