Digital karriärmässa ska hjälpa studenter och alumner att hitta arbete
Hem Event Digital karriärmässa ska hjälpa studenter och alumner att hitta arbete

Digital karriärmässa ska hjälpa studenter och alumner att hitta arbete

Publicerat av: Redaktionen

Den 11 februari anordnar Malmö universitet och Lunds universitet en gemensam karriärmässa under namnet Virtual Career Fair 2021.

Digital karriärmässa ska hjälpa studenter och alumner att hitta arbeteSyftet är att hjälpa studenter och alumner att hitta arbete i tider då mässan inte kan genomföras fysiskt.

–Vi gör detta för att hjälpa och stötta våra studenter och alumner i dessa kristider, där var femte nyutexaminerad akademiker går arbetslös, säger Karin Fälth, karriärvägledare på Malmö universitets Karriärservice.

Idéen föddes under sommaren 2020 när Malmö universitets årliga karriärmässa skulle planeras. Pandemin innebar att denna förstås fick ställas in. Karriärservice vände sig då till Lunds universitet med förslaget att anordna en gemensam digital karriärmässa.

Bland deltagarna på mässan finns Malmö stad, Lunds kommun, Massive, SEB och Polisen. Veckorna före anordnar universiteten gemensamma karriärdagar under namnet Focus: Career.

–Där kommer vi att erbjuda studenter och alumner en rad olika karriärrelaterade event, säger Karin Fälth som välkomnar fler som vill ställa ut på mässan att höra av sig.

Karriärmässan är öppen för alla studenter som har läst vid eller som läser på Lunds universitet och Malmö universitet. Tillsammans når universiteten ut till 65.000 studenter och många alumner (tidigare studenter).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>