Hem TEKNIK Teknikutbildarna lanserar en ny webbkurs – Slutna utrymmen

Teknikutbildarna lanserar en ny webbkurs – Slutna utrymmen

Publicerat av: Redaktionen

Under loppet av några år inträffade ett flertal tragiska dödsfall på fartyg i svenska hamnar orsakade av syrebrist i lastutrymmen.

Det rörde sig om gaser som bildats vid nedbrytning av trämaterial och fisk.

Arbetsmiljöverket ser mycket allvarligt på dessa olyckor och risker.

Teknikutbildarna lanserar en ny webbkurs – Slutna utrymmen

– Det är tydligt att det finns ett behov av bättre kunskap och kompetens kring de här frågorna. Nu i januari lanserar vi webbkursen Slutna utrymmen.

Vi är övertygade om att kursen har ett pedagogiskt upplägg som ger ett värde för alla, säger Anna Lundbäck, Produktchef på Teknikutbildarna.

Ett slutet utrymme är en riskmiljö, säkerhetsförhållanden i slutna utrymmen kan snabbt ändras och det gäller att vara observant på farliga situationer som uppstår. Det är små in- och utgångar, låga tak och trånga arbetsutrymmen som gör det svårt att röra sig ordentligt.

– Den här webbkursen är både lärorik och bra, den har ett pedagogiskt upplägg med många genomtänkta praktiska inslag, säger Johan Nylander på Säkerhetsstrategen som är en av de personerna som kvalitetsgranskat webbkursen.

Webbkursen Säkerhet i slutna utrymmen, går igenom riskerna mer i detalj och vilka lagar och regler som är viktiga att följa. Kursen visar exempel på utrustning och hur ett räddningsuppdrag kan gå till. Webbkursen är producerad i samarbete med Safe Exit Sundsvall AB som i kursen beskriver några av de uppdrag som de varit inblandade i och tagit lärdom av.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>