Hem FORSKNING ​Teknikcolleges Teknikvetenskapstävling 2018!

​Teknikcolleges Teknikvetenskapstävling 2018!

Publicerat av: Redaktionen

Teknikcolleges Teknikvetenskapstävling 2018

I år bidrar Afasihuset i Örebro och en person med diagnosen MS med ett Case, baserat på ett upplevt vardagsproblem.

Elevernas utmaning är att hitta lösningar som ska kunna hjälpa äldre personer med olika funktionsvariationer att leva ett mer aktivt och självständigt liv.

Eleverna i årskurs 2 arbetar fram och presenterar sin lösning på detta verklighetsbaserade Case infören jury från näringslivet som representeras av bland annat Epiroc, Örebro universitet och KomTek.

Teknikcollege Örebro län, Alfred Nobel Science park, Örebro universitet och Örebro kommun arrangerar för tredje året Teknikcolleges teknikvetenskaps tävling. I tävlingen deltar elever som går på teknikprogrammet, inriktning teknikvetenskap, på någon av teknikcollegeskolorna Lindeskolan, Alléskolan och Tullängsgymnasiet.

​Teknikcolleges Teknikvetenskapstävling 2018!

Eleverna i årskurs 3 tävlar i robotprogrammering där robotarna ska klara av ett antal olika banor utvalda av lärarna. Tid och effektivitet är några kriterierna eleverna kommer att bedömas på.

Syftet med tävlingen är att eleverna ska få träffa andra elever som går samma utbildning som de själva, att de ska få verklighetsförankring och kontakt med näringslivet.

”I framtiden är det ingenjörerna som är hjältar och innovation ett kärnvärde. När vi delar med oss av innovativa idéer till varandra så blir helt plötsligt det mesta möjligt. När ungdomar på gymnasiet fått känna den fantastiska känslan av att lösa ett riktigt problem, på sitt sätt, tror jag att vi startar en kedjereaktion som kommer att forma just morgondagens hjältar”, säger Magnus Karlberg, Epiroc och del av juryn från förra årets tävling.

Denna teknikvetenskapstävling, som är helt byggd på samarbete, ser alla parter fram emot att göra till en årligt återkommande tradition.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>